Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

U betaalt geen leveringskosten, behalve de bijkomende kosten voor de levering in 24 uur.

Tips en badkamer ideeën om uw badkamer comfortabel en budgetvriendelijk in te richten

Tips en badkamer ideeën om uw badkamer comfortabel en budgetvriendelijk in te richten Tips en badkamer ideeën om uw badkamer comfortabel en budgetvriendelijk in te richten

Samen met de keuken en de slaapkamer is de badkamer een van de kamers in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Het is een speciale kamer die u kunt personaliseren volgens uw eigen stijl en inrichtingswensen. Aangezien de badkamer ook een plaats is om te ontspannen, moet ze ook comfortabel en goed ingericht zijn.

Hieronder vindt u badkamer inspiratie die bedacht is om u te helpen de badkamer van uw dromen te creëren en oplossingen te bieden voor kleinere budgetten. U vindt er ook veel advies omtrent de juiste meubels voor uw behoeften, welke materialen u het beste kunt kiezen, de nieuwste trends op het gebied van lifestyle, evenals waardevolle tips over hoe u de ruimte in uw kamer optimaal kunt benutten en uw badkamer kunt renoveren voor weinig geld. Zo maakt u er met weinig inspanning iets bijzonders van.

Welk type meubilair moet u kiezen voor uw badkamer?

Badkamermeubels zijn een essentieel onderdeel van elke badkamer, maar het kiezen van het juiste type meubel kan soms lastig zijn. Nochtans is deze stap van essentieel belang om van een functionele en stijlvolle badkamer te kunnen genieten. Er zijn twee hoofdstijlen van badkamermeubelen: vrijstaand of aan de wand bevestigd.

Vrijstaande meubelen

Vrijstaande meubelen worden, zoals de naam al zegt, op de vloer van uw badkamer geplaatst. Ze kunnen meestal veel gewicht dragen en kunnen gemakkelijk worden verplaatst wanneer u uw badkamer schoonmaakt, opnieuw inricht of herorganiseert. Zij voegen ook een onmiskenbaar vleugje originaliteit en elegantie toe.

Dit type meubel is ideaal als u zware of grote voorwerpen, zoals badhanddoeken, wilt opbergen. Omdat de muren van de kamer intact blijven, zijn vrijstaande meubels bovendien ideaal voor huurders die geen permanente veranderingen mogen aanbrengen aan het huis of de flat die zij bewonen.

Vrijstaande badkamermeubelen >

Vrijstaande badkamermeubelen Vrijstaande badkamermeubelen

Wandmeubelen

Aan de wand gemonteerde meubelen zijn ideaal voor kleinere badkamers omdat ze niet op de vloer worden geplaatst. Dit maakt ruimte vrij. Er zijn vele soorten wandkasten, zoals hangkasten, spiegelkasten, enz.

Qua design passen deze strakke hangkasten perfect in een moderne badkamer. Zij maken een integraal deel uit van de decoratie van uw kamer.

Wandbadkamermeubelen >

Wandbadkamermeubelen Wandbadkamermeubelen

Welke materialen te kiezen voor uw badkamermeubels?

Bij de keuze van het materiaal voor uw badkamermeubel moet u rekening houden met de volgende factoren: het materiaal moet bestand zijn tegen een hoge vochtigheidsgraad en het gewicht van de wastafel, het werkblad en andere apparatuur kunnen dragen. De meest populaire materialen zijn massief hout, spaanplaat en MDF.

Massief hout

Dit is het sterkste en duurzaamste materiaal voor badkamermeubels. Met zijn klassieke uitstraling is het populair als u houdt van een landelijke badkamer en warme tinten. U kiest zo ook meteen voor natuurlijke materialen.

Het heeft echter twee grote nadelen: het is duur en het heeft de neiging te krimpen en uit te zetten als gevolg van veranderingen in de vochtigheidsgraad.

Badkamermeubelen in massief hout >

Badkamermeubelen in massief hout Badkamermeubelen in-1 massief hout

Spaanplaat

Dit materiaal biedt een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het bestaat uit verschillende lagen hout van verschillende dikte.

In tegenstelling tot massief hout, zet spaanplaat niet gemakkelijk uit of krimpt niet gemakkelijk bij schommelingen in vochtigheid of temperatuur.

Badkamermeubelen in spaanplaat >

Badkamermeubelen in spaanplaat Badkamermeubelen in spaanplaat

MDF

MDF is een voordelige keuze voor iedereen met een beperkt budget. Dit materiaal is gemaakt van composietvezels en heeft een hogere densiteit dan spaanplaat. Het is een veelgebruikt materiaal in de meubelindustrie.

Net als spaanplaat wordt dit materiaal niet aangetast door vocht. Bovendien is MDF gemakkelijk te verven, waardoor u uw kasten gemakkelijk kunt aanpassen. U kunt de stijl gemakkelijk veranderen en de trends volgen door de meubelen in de kleur van uw keuze te schilderen.

Wees niet bang om met kleuren te spelen en kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde verf om uw badkamer een frisse uitstraling te geven. In tegenstelling tot de slaapkamer mag de badkamer best een paar felle kleurtoetsen hebben, zolang u maar niet overdrijft.

MDF MDF

Hoe organiseert u uw badkamer?

Uw badkamer is misschien niet perfect, maar ongeacht de grootte of vorm kunt u altijd maatregelen nemen om ze zo netjes en functioneel mogelijk te maken. De voordelen van een opgeruimde badkamer gaan veel verder dan esthetiek, want een opgeruimde badkamer is ook gemakkelijker te gebruiken.

Wanneer u bijvoorbeeld een verband of een watje nodig hebt, moet u weten waar het ligt zodat u er snel bij kunt. Een opgeruimde, minimalistische badkamer is niet alleen ontspannend en bevorderlijk voor het welzijn, maar bespaart ook geld.

Het is niet nodig om steeds meer kasten te kopen als alles zijn plaats heeft. Daarom geven wij u hier enkele leuke tips over hoe u de verschillende zones van uw badkamer kunt samenstellen.

Organiseer uw badkamerkast

Beslis wat u in uw kast wilt bewaren. Naast badhanddoeken en washandjes kunt u ook artikelen bewaren die u niet bij de hand hoeft te houden, zoals toiletpapier of papieren zakdoekjes.

Schik de verschillende items zo dat de items die u het meest gebruikt vooraan in de kast liggen op gemakkelijk bereikbare planken. Kleinere artikelen, zoals washandjes, kunnen in een opbergmand worden gegroepeerd zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. Zorg ervoor dat alles netjes opgevouwen en gestapeld is om de beschikbare plaats optimaal te benutten.

Badkamerrekken >

Badkamerrekken Badkamerrekken

Organiseer uw douche en bad

Of u nu een douchecabine of een badkuip hebt, deze ruimtes zijn niet altijd gemakkelijk te organiseren omdat ze niet veel opbergruimte hebben. Om te voorkomen dat uw producten en accessoires op de rand van uw badkuip of op de vloer van uw douche komen te liggen, kunt u een klein hoekrekje of bakje toevoegen om uw producten op te bergen.

Pas hierbij op voor zeepbakjes of rekjes met zuignappen die niet bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Is het zeepbakje niet groot genoeg voor al uw producten? Het organiseren van uw douche is de perfecte gelegenheid om uw producten te sorteren volgens uw behoeften. Bewaar alleen de producten die u dagelijks gebruikt in uw douche of badkuip en bewaar de rest elders.

Hoekrekken >

Hoekrekken Hoekrekken

Het bovenblad opruimen

Voor een opgeruimde, minimalistische badkamer kunt u het beste zo min mogelijk spullen op het bovenblad laten staan. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om het oppervlak schoon te maken, maar voorkomt ook dat voorwerpen en rommel zich ophopen.

Plaats bij het organiseren van het bovenblad de verschillende voorwerpen altijd zo dicht mogelijk bij de plaats waar ze worden gebruikt. Bijvoorbeeld, uw handzeep moet direct naast uw wastafel liggen.

Het bovenblad opruimen Het bovenblad opruimen

Verdeel uw lades in vakjes

Voor optimale opbergruimte moet uw badkamermeubel uitgerust zijn met meerdere laden met compartimenten. Met deze vakken kunt u het interieur van de kast in verschillende ruimten verdelen, zodat alles zijn plaats heeft.

Als u bijvoorbeeld make up moet opbergen, kunt u ze sorteren en opbergen in verschillende compartimenten.

Gebruik opbergbakken

Om de ruimte onder de lavabo optimaal te benutten, gebruikt u doorzichtige plastic opbergbakken van verschillende afmetingen om uw producten in categorieën te ordenen. Label elke bak volgens de verschillende categorieën, bv. schoonheidsproducten, haarverzorging, tandverzorging, enz.

Als u geen planken onder uw lavabo of wastafel hebt, kunt u kiezen voor stapelbare bakken. Door te kiezen voor doorzichtige bakken krijgt u een beter overzicht van de inhoud van de bakken en kunt u het product dat u zoekt in een mum van tijd vinden.

Gebruik opbergbakken Gebruik opbergbakken

Houd uw badkamer netjes

Als u uw badkamer eenmaal op een comfortabele en functionele manier hebt georganiseerd, zult u het gemakkelijker vinden om ze netjes te houden.

Natuurlijk moet u wat moeite doen. Zet de dingen na gebruik terug op hun plaats en zorg ervoor dat er niets rondslingert. Deze kleine dagelijkse handelingen besparen u een grote schoonmaak die veel tijd en energie kost.

Hoe richt u een kleine badkamer in?

Met de juiste badkamerideeën, lijkt het inrichten van een ideale badkamer niet zo ingewikkeld. Maar als uw badkamer klein is, wordt het ingewikkelder.

Maar omdat u een kleine ruimte hebt, betekent dat nog niet dat uw badkamer rommelig moet zijn of u een benauwd gevoel moet geven. Hieronder vindt u tal van badkamerideeën die speciaal zijn bedacht voor badkamers met beperkte ruimte.

Met slimme opbergideeën en tips over inrichting en decoratie vindt u tal van manieren om van uw kleine badkamer een gedroomde wellnessruimte te maken.

Wandruimte

U hebt een badkuip maar droomt van een douche? Geef uw plannen niet op. U kunt een douchekop op een muur en een glazen douchewand langs uw badkuip plaatsen om een mooie douche te creëren. Dit geeft u verschillende mogelijkheden om te kiezen tussen een bad of een douche zonder ruimte te verliezen.

Wandruimte Wandruimte

Vorm van de lavabo

Kies voor een lavabo die langer is dan breed, die volume biedt zonder met zijn beperkte breedte te veel ruimte in te nemen. Om eventuele problemen als gevolg van het gebrek aan breedte te verhelpen, plaatst u de kraan naast de lavabo.

Schuifdeuren

In tegenstelling tot klassieke deuren die een klein deel van uw badkameroppervlakte ongebruikt laten, kunt u met schuifdeuren elke hoek van uw kamer benutten. Zij worden ook gewaardeerd om hun veelzijdigheid. Ze kunnen gemakkelijk geheel of gedeeltelijk opengelaten worden naar gelang uw behoeften.

Ovale badkuip

Vrijstaande badkuipen zijn aan een comeback bezig en zijn ideaal voor kleinere badkamers. Kies een vrijstaand bad om zoveel mogelijk ruimte te besparen. De ronde lijnen van dit type badkuip zijn niet alleen trendy, maar geven ook een gevoel van ruimte en lichtheid.

U kunt ook een klein, ondiep plankje toevoegen om de afvoerbuizen te verbergen en extra ruimte te bieden voor badzout en andere schoonheidsproducten. Hoekbaden zijn ook een interessant alternatief voor meer traditionele badstijlen.

Ovale badkuip Ovale badkuip

Verwarmd handdoekenrek

Verwarmde handdoekrekken kunnen u ook helpen om ruimte te besparen. Door een lage, grote radiator weg te laten, maakt u veel ruimte vrij en voelt de kamer meteen groter aan. Om een ongebruikte muurruimte optimaal te benutten, plaatst u het verwarmde handdoekenrek boven uw bad of toilet.

Spiegels

Wat zou een badkamer zijn zonder een mooie, trendy spiegel? Spiegels zijn niet alleen handig om u klaar te maken, maar kunnen ook zorgen voor een ruimtelijk effect en de ruimte waarin ze geplaatst zijn groter doen lijken. Een geweldige aanwinst voor iedereen met een kleine badkamer.

Voor een maximaal effect plaatst u een extra spiegel, naast de spiegel boven uw wastafel, aan de muur die het minste licht krijgt. Deze spiegel zal dan het licht weerkaatsen en uw badkamer zal veel groter en ruimer lijken.

Bovendien zijn spiegels ook geweldige decoratieve accessoires. Wij adviseren u om met verschillende stijlen en vormen te spelen voor maximale originaliteit.

Spiegels >

Spiegels Spiegels

Lichte kleuren

Om kleine kamers in huis ruimtelijker te doen aanvoelen, geldt dezelfde regel: ga voor lichte kleuren. Om uw badkamer groter te laten lijken, kiest u voor witte verf.

Deze kleur zorgt niet alleen voor veel licht, maar voorkomt ook dat u een stilistische misstap begaat, omdat ze perfect samengaat met alle andere kleuren. U kunt ze ook combineren met elk type meubel, wastafels of lavabo. Ook bij een Scandinavische badkamer past deze kleur perfect.

Als u bang bent dat uw badkamer té wit wordt, kunt u natuurlijk ook andere neutrale kleuren toevoegen, zoals beige of grijs. Ontdek de kunst van verschillende kleuren combineren met een voorkeur voor lichte tinten om een verfrissende toets te geven en van uw badkamer als het ware een welnessoord te maken.

Witte badkamermeubelen >

Witte badkamermeubelen Witte badkamermeubelen

Hoe renoveer je een badkamer met een beperkt budget?

Wilt u uw badkamer renoveren zonder een aannemer in te schakelen? Dat is mogelijk dankzij een aantal tips en technieken waarmee u uw badkamer een makeover kunt geven zonder uw rekening te plunderen.

Durf behang te gebruiken

Behangpapier wordt soms beschouwd als een ouderwets decoratiemateriaal, maar is bezig aan een comeback in de lifestyle-wereld. Ook al zien we behang meer in een slaapkamer of een woonkamer, het is nu ook in opmars in de badkamer.

Het is niet alleen een decoratief element vol originaliteit, maar het is ook een voordeligere optie voor wandbekleding dan traditionele bekledingen zoals tegels. Vanwege de gevoeligheid voor een vochtige omgeving moet u echter een behang kiezen dat geschikt is voor badkamers.

Denk er ook aan dat u niet noodzakelijk al uw muren met behangpapier hoeft te bedekken. U kunt bijvoorbeeld een muur in uw badkamer behangen om een specifiek deel van de kamer te accentueren. Kies bij voorkeur de muur die het verst van uw douche of bad verwijderd is om vochtproblemen te voorkomen.

Durf behang te gebruiken Durf behang te gebruiken

Verf uw tegels

Verf is nog steeds uw beste vriend als u graag de laatste trends volgt. Dus als u uw wandtegels of mozaïek tegels niet meer mooi vindt, kunt u ze gewoon overschilderen. Met deze techniek kunt u uw badkamer opfrissen zonder dat u zware renovatiewerkzaamheden hoeft uit te voeren.

Natuurlijk moet u een verf kiezen die geschikt is voor uw badkamer. Sommige coatings vereisen een primer, bijvoorbeeld. U moet ook de instructies zorgvuldig volgen om het best mogelijke resultaat te krijgen. Vergeet met name niet het oppervlak goed voor te bereiden en de droogtijden in acht te nemen. Het is een kunst op zich.

Verf uw tegels Verf uw tegels

Laat een inloopdouche niet zomaar schieten

De inloopdouche is de trendy badkameruitrusting van het moment. Dit soort douche, dat in een hoek of langs een muur wordt geïnstalleerd, heeft vaak een modernere belijning en vormgeving dan een douchecabine.

In tegenstelling tot een douchecabine heeft een inloopdouche geen deuren en geeft hij rechtstreeks uit op de rest van de kamer, wat een lichter gevoel geeft. Het bouwen van een echte inloopdouche is echter een kunst en de kosten kunnen snel oplopen.

Dus als u de installatiekosten laag wilt houden, kunt u een extra platte douchebak gebruiken om het metselwerk tot een minimum te beperken. De perfecte manier om uzelf te verwennen en te genieten van een verkwikkende douche.

Laat een inloopdouche niet zomaar schieten Laat een inloopdouche niet zomaar schieten

Voeg enkele accessoires toe

Badkameraccessoires zijn een goedkope manier om een badkamer in een handomdraai te moderniseren. Kies bijvoorbeeld voor een zeepdispenser, tandenborstelhouder of voorraadpotten in felle kleuren of met een moderne look. Een goede manier om uzelf te verwennen zonder veel budget.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan