Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen Energiezuinig wonen

Bespaar snel veel geld met enkele eenvoudige ingrepen!

Kreunt u ook zoals zovele mensen onder de hoge energierekeningen en prijzen die de pan uitswingen? Dan bent u vast op zoek naar tips die u kunnen helpen om op verschillende manieren energie te besparen en zo de gas- en elektriciteitsrekeningen wat te drukken. Er zijn namelijk heel wat zaken die u zelf eenvoudig kunt doen om onmiddellijk energie te besparen en toch niet te veel in te boeten aan comfort.

Hou het lekker warm

Niets zo gezellig als samen lekker knus op de bank met een spannend boek of, nog beter, de Unigro-catalogus ;-). Op voorwaarde dat u het niet te koud hebt natuurlijk. Daar zorgt onze uitgekiende selectie van producten voor.

Voetverwarmers, elektrische dekens of zelfs een eenvoudige plaid kan ervoor zorgen dat u het toch lekker warm krijgt, ook wanneer u stilzit. Voor in bed raden we flanellen beddengoed aan, zoals onze flanellen dekbedovertreksets of lakens. We hebben heel wat leuke motieven en kleuren!

Naar alle artikelen

Naar alle artikelen

Onze selectie:

Draag thermische kledij

Thermische kledij is niet alleen interessant voor wie gaat skiën. Steeds meer mensen dragen het nu ook binnenshuis. Zo kunt u gerust de verwarming een paar graden lager zetten.

Hou de deuren in huis dicht, trek een thermisch t-shirt, een paar beenverwarmers of zelfs verwarmde kousen aan en u hoeft niet bang te zijn dat het minder comfortabel wordt in huis.

Naar alle artikelen

Naar alle artikelen

Onze selectie:

Isoleren kan ook eenvoudig

Door uw huis goed te isoleren, kunt u een pak minder energie verbruiken. De meeste mensen denken dan onmiddellijk aan dure ingrepen, maar isoleren hoeft helemaal niet duur te zijn.

Zo kunt u bijvoorbeeld met afdichtingsstrips of een tochtrol de tocht en bijhorende koude voor een groot deel beperken. Een radiatorfolie zorgt voor het terugkaatsen van de warmte, waardoor er geen warmteverlies plaatsvindt via de muur. Maar ook een tapijt kan ervoor zorgen dat er geen warmte verloren gaat via de vloer en u hebt ook meteen geen koude voeten meer.

Vergeet ook het warmteverlies langs ramen niet. Gordijnen - en in het bijzonder een antikoudegordijn - zijn daarvoor een ideale oplossing. U verliest minder warmte en er is meteen ook minder tocht in huis.

Naar alle artikelen

Naar alle artikelen

Onze selectie:

Verwarm energiezuinig

Energiezuinig verwarmen kan ook door enkel te verwarmen waar het nodig is. En dan komt een kleine draagbare bijverwarming handig van pas. Ze is snel bijgezet en u verwarmt alleen waar en wanneer het echt nodig is. Wij kozen uiteraard voor energiezuinige toestellen.

Naar alle artikelen

Naar alle artikelen

Onze selectie:

Kies energiezuinige toestellen

Van televisietoestellen, wasmachines, droogkasten, kookplaten tot koelkasten en diepvriezers. Het zijn allemaal grote verbruikers in uw huis. Daarom zijn het ook meteen de toestellen waarmee u een aardige besparing op jaarbasis kunt realiseren als u kiest voor een energiezuinig toestel zoals bijvoorbeeld een inductiekookplaat die tot 40% zuiniger is dan een klassiek elektrisch fornuis.

Bekijk de uitgebreide collectie toestellen met een goede energiescore die we voor u selecteerden en start met besparen. Had u er trouwens al aan gedacht bij kleine wasjes een droogrek te gebruiken en zo uw was gratis en energiezuinig te laten drogen?

Een andere handige tip is om voor kleine gerechten een airfryer gebruiken die minder energie verbruikt dan een oven. Een extra voordeel aan de airfryer is dat hij niet lang nodig heeft om op te warmen. Dat scheelt ook weer op uw elektriciteitsverbruik.

Naar alle artikelen

Naar alle artikelen

Onze selectie:

Ontdek nog meer energiebesparende tips

Wilt u nog meer tips krijgen om thuis energie te besparen? Lees dan zeker eens onze adviespagina’s over energiebesparend wonen. Zo komt u heel wat nuttige tips en tricks te weten waarmee u meteen uw energieverbruik onder controle kunt houden.

Energiebesparend wonen

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan