Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u een nieuw bed?

Een nieuw bed kiezen Een nieuw bed kiezen

We brengen gemiddeld een derde van ons leven in bed door. We rekenen op de nacht om in alle comfort uit te rusten en overdag in vorm te zijn. Als u van plan bent een nieuw, comfortabel bed te kopen, bedenk dan dat dit een grote investering in uw eigen welzijn is.

U ontdekt hieronder enkele adviezen om te vergelijken en het juiste bed te kiezen. U vindt ook informatie over de grootte van het ideale bed, net als over boxsprings, twijfelaars, matrassen, verstelbare bedbodems en elektrische bedden.

Hoe kiest u best uw bed?

Op het moment dat u een nieuw bed kiest, moet u rekening houden met verschillende criteria. Naast het slaapcomfort, dat ongetwijfeld bovenaan de lijst staat, zijn ook andere criteria van belang.

De stijl

Ook al moeten bedden eerst en vooral functioneel zijn, het aspect deco en design mag niet uit het oog verloren worden. Het bedframe, het hoofdeinde, de kleuren, de hoogte van het bed en materialen zoals hout en metaal, het zijn allemaal stijlelementen waarmee u kunt spelen om te genieten van het perfecte nieuwe meubelstuk dat het beste past in uw slaapkamer en huis.

Wat de kleur betreft, aarzel niet om neutrale kleuren zoals wit en beige te combineren met veel fellere kleuren.

Witte en beige bedden ›

De stijl 1 De stijl 1
De stijl 2 De stijl 2

De accessoires

Als u regelmatig gasten in huis hebt, zijn onze bedden met opbergruimte voor spullen of een tweede slaapruimte op wieltjes uitstekende producten om de ruimte optimaal te benutten.

Elektrisch bediende bedden zijn ook aanbevolen omwille van hun comfort en veelzijdigheid.

Waarom kiezen voor een boxspring-bed?

Een boxspringbed is een bed met een brede verende bodem. Deze categorie van bedden heeft vele voordelen, waaronder de volgende:

Extra ondersteuning

Na verloop van tijd verslijt en veroudert een matras onvermijdelijk door gebruik. Boxspring-bedden bieden echter een betere schokdemping dan een traditionele lattenbodem, helpen uw matras te beschermen en voorkomen dat het midden van de matras doorzakt, wat de duurzaamheid van het product vergroot.

Een goede ventilatie

Luchtcirculatie is essentieel om matrassen fris te houden. Met een boxspring-bed verbetert u de ventilatie van uw matras en voorkomt u dat de ophoping van stofmijt de kwaliteit van uw nachtrust aantast.

Boxspringbedden ›

Boxspring bed 1 Boxspring bed 1
Boxspring bed 2 Boxspring bed 2

Hoe kiest u de maat van uw bed?

Wat beddengoed betreft, er zijn voor bedden verschillende maten bedframes beschikbaar. Om diegene te vinden die bij u past, moet u rekening houden met de volgende twee zaken:

Uw slaapstijl

Als u graag breeduit in bed ligt of als uw partner een onrustige slaper is, zorg er dan voor dat u genoeg ruimte heeft om comfortabel te kunnen slapen.

De afmetingen van het meubelstuk

Met een bed in de juiste afmetingen moet u het potentieel van uw slaapkamer ten volle kunnen benutten. Een bed dat te groot is, zal de kamer overbelasten, terwijl het met een te klein bed net leeg zal aanvoelen.

Als u hulp nodig hebt, bedenk dan dat het bed breed genoeg moet zijn, zodat u en uw partner naast elkaar kunnen liggen met de handen achter het hoofd zonder dat uw ellebogen elkaar raken.

De afmetingen van het bed en de matras moeten ook ten minste 10 cm langer zijn dan de langste persoon die erin zal slapen.

De populairste maten voor een kinderbed liggen tussen 190 cm en 200 cm lengte en 90 cm en 100 cm breedte voor een eenpersoonsbed. Voor volwassenen zijn de afmetingen van standaard tweepersoonsbedden 140 cm breed en 200 cm lang.

Als u op de website van Unigro zoekt naar het perfecte bed, kunt u alle zoekcriteria gebruiken om de verschillende productcategorieën te filteren, sorteren en vergelijken en de verschillende types meubelen te ontdekken die te koop zijn in ons assortiment. Het enige wat u nog hoeft te doen is uw winkelwagentje vullen en genieten van onze snelle levering van uw bestelling.

Naar alle bedden ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan