Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best uw gezondheidsproducten?

Gezondheidsproducten kiezen Gezondheidsproducten kiezen

Unigro stelt een ruim assortiment professionele verzorgingsproducten voor dagelijks gebruik voor. Deze producten dienen ter bescherming van uw gezondheid en om uw dagelijkse leven te vergemakkelijken.

Hierna volgt een omschrijving en een overzicht van een aantal van de meest populaire gezondheidsproducten, zoals steunverbanden en thermometers.

Steunverbanden

Als u een blessure hebt aan uw knie, hals of enkel, dan kan uw huisarts u aanraden om een steunverband aan te brengen om de getroffen zone verlichting te geven.

Steunverbanden zijn medische hulpmiddelen die aan de knie, aan de handen, aan de hals of aan de enkel worden gedragen. Ze zijn ontworpen om het gewricht te stabiliseren, de zwelling van een gewricht te verminderen en activiteiten te kunnen uitoefenen terwijl de pijn wordt verzacht.

Een steunverband is een preventiemiddel dat na een operatie tijdelijk kan worden gedragen om de stabiliteit van gewrichtsbanden beter te beheren tijdens het proces van littekenvorming of tijdens een activiteit om de controle van een blessure te behouden en uw zelfredzaamheid te verbeteren.

Unigro stelt een assortiment steunverbanden voor die u online kunt bestellen, zoals knieverbanden, polsverbanden en halsondersteuningen met koperdraad, die niet alleen zorg dragen voor uw gewrichten, maar ook helpen om schimmel tegen te gaan, voor een onberispelijke hygiëne.

Steunverbanden 1 Steunverbanden 1
Steunverbanden 2 Steunverbanden 2

Unigro stelt ook steunkousen voor. Dit medische hulpmiddel kan helpen om uw bloedcirculatie te verbeteren door druk uit te oefenen ter hoogte van de benen, waardoor het energieniveau in het lichaam verbetert.

Bij mensen die lange tijd rechtstaan of neerzitten, heeft hun lichaam meer moeite om het bloed in omloop te houden. Steunkousen kunnen helpen om een goede bloedsomloop te herstellen, wat vele voordelen met zich meebrengt.

Door de bloedsomloop te verbeteren, zorgen steunkousen ervoor dat de voeten en benen minder opgezwollen zijn en er minder vochtophoping is, wat de risico's voor een oedeem vermindert. Zo helpen ze om het gevoel van pijnlijke, zware benen te verminderen en voelt u zich beter in vorm.

Steunkousen worden ook door sportlui gewaardeerd, omdat zij de stress op de spieren verminderen tijdens een trainingssessie of een sportoefening, en uw benen helpen om sneller te herstellen. Ze voorkomen dat er zich melkzuur in de spieren ophoopt, waardoor spiervermoeidheid afneemt.

Steunverbanden ›

Thermometer

Thermometers zijn zeer nuttige medische instrumenten om in huis te hebben. U ziet nauwkeurig of iemand koorts heeft, wat zorgt voor onmisbare informatie over de maatregelen die genomen moeten worden en eventuele geneesmiddelen die moeten worden toegediend om die persoon te verzorgen.

Unigro stelt verschillende soorten thermometers voor, met of zonder contact. De leeftijd van de gebruiker van de thermometer en uw voorkeuren wat persoonlijke verzorging betreft, kunnen u helpen om de categorie te bepalen van thermometers die op de markt verkrijgbaar zijn en het best aan uw behoeften of die van een familielid beantwoorden. Hierna vindt u een overzicht van de voordelen en nadelen van de verschillende soorten apparaten.

Digitale thermometer

Digitale thermometers maken gebruik van warmtesensoren om de lichaamstemperatuur te bepalen. U kunt hiermee bij zowat iedereen de temperatuur nemen in de mond, rectaal of onder de oksel.

Het belangrijkste voordeel is dat ze een nauwkeurige meting opleveren in ongeveer 1 minuut tijd of minder. Toch zijn ze niet altijd voor jonge kinderen geschikt, omdat het gebruik ervan een aantal beperkingen met zich meebrengt.

Om een nauwkeurige meting in de mond te verkrijgen, moet de punt van het apparaat nauwkeurig onder de tong worden gebracht en de gebruiker moet zijn mond verplicht goed dicht houden.

Thermometer 1 Thermometer 1

Tympanische thermometer

Een tympanische thermometer meet de temperatuur in de gehoorgang aan de hand van infraroodtechnologie.

Dit principe wordt vaak door artsen en andere mensen van de medische sector gebruikt: het zorgt voor een snelle, nauwkeurige meting en kan vooral door kinderen de voorkeur genieten boven een thermometer in de mond of rectaal.

Toch hebben ze een aantal nadelen. Door de grootte van de gehoorgang zijn tympanische thermometers niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 maanden. Ze moeten ook correct worden ingebracht om nauwkeurige resultaten te krijgen.

Obstructies zoals oorsmeer kunnen de resultaten vertekenen. Het is daarom nodig om het oor schoon te maken vooraleer deze thermometer te gebruiken.

Thermometer 2 Thermometer 2

Voorhoofdthermometer

Een voorhoofdthermometer maakt gebruik van een infraroodsensor om de temperatuur van de oppervlakkige temporale slagader te meten. Er is geen enkel lichamelijk contact nodig en ze zijn erg populair geworden op plaatsen zoals luchthavens, winkels en stadiums.

Temporale thermometers leveren een snelle meting op, in enkele seconden tijd. Ze zijn makkelijk te hanteren en kunnen bij zuigelingen, kinderen en volwassenen worden gebruikt.

Toch kunnen de metingen beïnvloed worden door een aantal factoren van de plaats waar de temperatuur wordt genomen, zoals tocht, wind, verwarming binnen en rechtstreeks zonlicht.

Thermometers ›

Thermometer 3 Thermometer 3

Steunverbanden en thermometers zijn slechts een greep uit de categorieën gezondheids- en verzorgingsproducten die bij Unigro op voorraad zijn. Op de website worden heel wat andere artikelen online te koop aangeboden, zoals artikelen om de bloeddruk te meten, papieren mondmaskers, verbanden, vergrootglazen, verzorgingsproducten, artikelen voor gezichtsverzorging, mondverzorging, haarverzorging en voor de huid, enz.

Vertrouw voor uw keuze in ieder geval op het team van Unigro en het netwerk professionals, die u graag advies zal verlenen. Geniet van de voordelen van Unigro: kwaliteitsvolle producten, aantrekkelijke prijzen en een onberispelijke service.

Als u een vraag hebt over een artikel of een bestelling, vul dan ons vragenformulier op onze contactpagina in.

Naar alle gezondheidsproducten ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan