Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best uw huishoudlinnen?

Huislinen Huislinen

Hierna vindt u een aantal tips om alles over huislinnen te weten te komen en de producten te kiezen die het best bij uw slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer passen. U ontdekt ook het ruime aanbod met verschillende artikelen huishoudlinnen die Unigro voorstelt.

Verschillende soorten huishoudlinnen

Unigro stelt verschillende soorten huishoudlinnen voor, in functie waarvoor u die wilt aanwenden, zowel voor decoratie als voor hun praktische nut. We hebben een grote collectie gordijnen, bedlinnen, badkamerlinnen, keukenlinnen en tafellinnen om uw interieur te personaliseren. Ontdek hierna onze aankooptips voor al deze soorten huishoudlinnen. Ze zullen u helpen om uit dit ruim aanbod een geïnformeerde keuze te maken.

Uw badkamerlinnen kiezen

Omdat de badkamer een van de belangrijkste plaatsen in huis is, willen we die zo mooi en zo comfortabel mogelijk maken. Daarom mag u uw handdoeken in uw badkamer niet zomaar als een gewoon dagelijks voorwerp zien, maar ook als een van de accessoires die getuigen van uw stijl en zin voor decoratie.

Zo verhogen zachte, absorberende handdoeken onmiddellijk het comfortniveau van een badkamer, zelfs als die niet zo groot is. Wanneer u artikelen voor uw badkamerlinnen koopt, moet u met een aantal factoren rekening houden, zoals de stof, de stijl, de kwaliteit, het gramgewicht per vierkante meter en het onderhoud. Bekijk onze collectie en maak kennis met ons ruim aanbod.

Huislinen 1 Huislinen 1

Uw handdoeken en badlakens goed uitkiezen

Badhanddoeken zijn in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar. De maat van een standaard badhanddoek is doorgaans 50 op 100 centimeter. Een badlaken is echter iets groter.

Een badlaken is groter, zodat u er zich volledig in kunt hullen. Unigro stelt in zijn collectie trouwens XL badlakens van 100 cm op 150 cm voor. Op de website kunt u ook terecht voor de verkoop van strandlakens en verschillende producten die deel uitmaken van éénzelfde collectie, zodat u in uw badkamer een mooi, harmonieus geheel kunt behouden.

De dichtheid van handdoeken behoort tot de criteria waarmee u rekening moet houden wanneer u uit de verschillende artikelen uw keuze maakt. Deze dichtheid wordt gemeten in gram per vierkante meter en varieert van 300 tot 900 gram. Een handdoek van 300 tot 400 gram is een dun en licht product, wat ideaal is voor een sportzaal omdat die handdoek snel droogt.

Een handdoek van 400 tot 600 gram is een handdoek met een matig gewicht, wat ideaal is voor aan het strand, en kan ook als dagelijkse badhanddoek worden gebruikt. Een handdoek van 600 tot 900 gram per vierkante meter is een dicht en absorberend product. Het zorgt voor een extra comfortabel gevoel, maar moet wel langer drogen.

Aan u om een perfect evenwicht te kiezen tussen dikte, comfort, absorptie en droogtijd voor uw huishoudlinnen bij uw bad.

Handdoeken en badlakens ›

Huislinen 2 Huislinen 2
 

Uw badkamertapijten goed uitkiezen

Badkamertapijten zijn tapijten die als product ontworpen zijn om water te absorberen. Ze worden voor het bad of de douche gelegd, of voor het toilet, om de vloer van de badkamer bescherming tegen vocht te bieden. Ze verminderen ook aanzienlijk het risico dat u op een natte badkamervloer uitglijdt.

Gewoonlijk zijn badkamertapijten ongeveer 80 cm lang, hoewel er ook langere modellen bestaan. Wanneer u een afmeting uit de nieuwe collectie kiest, denk er dan aan dat u beter vermijdt om een lang tapijt in een kleine badkamer te leggen.

Omgekeerd hebt u een zekere lengte nodig wanneer u bijvoorbeeld een tapijt voor een meubel met dubbele wastafel legt.

Wat het materiaal betreft, wordt vaak de voorkeur gegeven aan katoen omwille van het vermogen om vocht te evacueren en de hypoallergene en antimicrobiële eigenschappen van dit materiaal. Bovendien neemt een tapijt van katoen veel vocht op en droogt het snel. Verder zijn dergelijke tapijten zeer zacht en robuust, waardoor het een duurzaam product is dat makkelijk kan worden onderhouden.

In de shop van Unigro vindt u heel wat comfortabele tapijten in verschillende modellen, verkrijgbaar in diverse kleuren en voorzien van een antisliplaag zodat ze goed op hun plaats blijven liggen.

Badkamertapijten ›

Badkamertapijten Badkamertapijten
 

Uw keukenlinnen kiezen

De keuken is een van de belangrijkste plaatsen in huis, waar men het meest vertoeft. Er staan heel wat apparaten waar u allerlei taken mee uitvoert. In deze bijzondere omgeving spelen keukenhanddoeken en ander keukenlinnen een belangrijke rol.

U kunt uw handen ermee afdrogen, maar er ook mee schoonmaken, afdrogen en diverse voorwerpen mee vastnemen die u elke dag in uw keuken gebruikt.

Zelfs al lijken keukenhanddoeken eerder eenvoudige producten, toch moet men met vele aspecten rekening houden om huishoudlinnen te kiezen die aan uw behoeften beantwoordt.


 

De grootte
 

De grootte De grootte

De grootte van de handdoek is zeer belangrijk. Als de handdoek groot is, kunt u die in meerdere lagen plooien, wat nuttig kan zijn als u één zelfde handdoek voor diverse doeleinden wilt gebruiken. U kunt zelfs meerdere plooien maken om verschillende oppervlakken schoon te maken.

Het materiaal
 

Het materiaal Het materiaal

Handdoeken van katoen krijgen vaak de voorkeur wegens hun grote absorptievermogen en hun duurzaamheid. U kunt er ook makkelijk de vaat en glazen mee afdrogen zonder pluisjes achter te laten.

De dichtheid
 

De dichtheid De dichtheid

De dikte van het textiel een handdoek speelt een grote rol. Hoe groter het gewicht van het katoen, hoe beter het absorptievermogen.

De kleuren en de print

De kleuren en de print De kleuren en de print

Hoewel een keukenhanddoek effen kan zijn, heeft dit product vaak typische motieven als decoratie, zoals een profiel, strepen of ruiten.

Wat de kleuren betreft, stelt Unigro niet alleen modellen met sobere kleuren voor, bijvoorbeeld wit of beige, maar ook andere artikelen in levendige kleuren, zoals blauw, groen of roze.

Welk type handdoek u ook zoekt, aarzel niet om een set handdoeken te kiezen uit de collectie huishoudlinnen van Unigro om van een korting te profiteren. Ontdek ook de andere keukenlinnen producten die op de website beschikbaar zijn: plaids, handdoeken van badstof, dweilen van microvezel, herbruikbare zakdoeken en keukenschorten.

Keukenhanddoeken ›

Uw tafellinnen kiezen

Tafellinnen vormt een belangrijk element om een mooie, elegante tafel te dekken. De beste manier om de stijl van een evenement te bepalen, is om het meest geschikte tafellinnen te kiezen.

Omdat er op de markt een grote verscheidenheid aan tafellakens verkrijgbaar is, geven we enkele tips over de verschillende materialen die worden gebruikt in de confectie van tafellakens, om u te helpen uit een ruim aanbod het meest geschikte linnen voor uw tafel te kiezen.

Polyester Polyester

Polyester

Polyester heeft meer glans en is meer zijdeachtig dan katoen, en is bovendien betaalbaar. Toch is het feit dat het op basis van chemische producten wordt gemaakt een nadeel. Maar als u niet allergisch bent, vormt een polyester tafellaken eveneens een goede keuze.

Satijn Satijn

Satijn

Door de fluweelzachte touch en het glanzende aspect is satijn ideaal voor speciale gelegenheden. Een satijnen tafellaken is trouwens goed tegen wassen bestand. Opteer voor een ecru uitvoering, ideaal voor een huwelijk of een doopfeest, of een zwarte uitvoering voor een elegante toets.

Toile cirée Toile cirée

Toile cirée

Kies voor toile cirée als u op zoek bent naar artikelen die zowel voor binnen als voor buiten geschikt zijn. Dit product voor op de tafel bekoort omwille van zijn duurzaamheid en het gemak om het schoon te maken.

Tafellakens ›

Stoelhoezen behoren eveneens tot de onmisbare accessoires van de woonkamer. Deze polyvalente accessoires kunnen verschillende functies vervullen.

Met een stoelhoes kunt u bijvoorbeeld een stoel beschermen en versieren, maar ook een harmonieus geheel van meubels creëren als u verschillende modellen stoelen voor een speciale gelegenheid gebruikt.

Stoelhoezen ›

Wanneer u de website van Unigro bezoekt, gebruikt u best zoekfilters om de artikelen te sorteren en een selectie accessoires te vinden die u nodig hebt. Voor uw bestelling hoeft u dan alleen nog van de voordelen van Unigro te profiteren: snelle levering en retour, 100% beveiligde betaling en elke dag nieuwigheden voor uw interieur die u via de nieuwsbrief kunt ontdekken.

Naar alle huislinnen ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan