Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe de beste matras kopen?

Hoe de beste matras kopen? Hoe de beste matras kopen?

Volgens het oordeel van experts in bedden, vormt een kwaliteitsvolle, goede matras een van de beste manieren om uw gezondheid op peil te houden. Dit accessoire speelt een doorslaggevende rol in ons vermogen om op de beste matras goed te slapen dankzij een uitstekende ondersteuning. Toch zijn er heel wat mensen die het belang ervan verwaarlozen en verder een oude matras gebruiken, vaak een koudschuim matras zonder open celstructuur die onvoldoende steun en comfort biedt.

Een betere matras met stabiel ligoppervlak aanschaffen kan een aanzienlijke investering vormen, maar de beste matras zorgt er wel voor dat u beter slaapt. U moet dan ook de beste prijs kwaliteit verhouding zien te vinden.

Gelukkig vindt u bij Unigro alle beste matrassen, zoals traagschuim matrassen, koudschuim matrassen of pocketvering matrassen in combinatie met open celstructuur, en de beste aanbiedingen in vergelijking met andere matrassen die op de markt worden aangeboden. Unigro helpt zijn klanten die een matras nodig hebben om uit alle producten online een keuze voor de beste matras te maken, van traagschuim matrassen, koudschuim matrassen tot hybride matrassen en pocketvering matrassen. Ook voor de beste kindermatras bent u bij ons aan het juiste adres.

Om u te helpen de beste matras te vinden, geven we u wat nuttige informatie over de meeste matrassen. Al deze matrassen zijn in verschillende hardheden verkrijgbaar. Wij helpen u ook om de beste matras te vinden die u nodig hebt en geven u tips voor het onderhoud, om de levensduur van uw nieuwe matras te verlengen en u een goede nachtrust te verzekeren.

Vergelijking van verschillende soorten matrassen

Unigro stelt online een ruim assortiment van de beste matrassen voor, die stuk voor stuk eigen voordelen bieden. U vindt er zeker een drukverlagende matras online om uw slaapproblemen aan te pakken. We laten deze verschillende matrassen de revue passeren om u te helpen de beste matras te vinden. Goed slapen begint immers bij een goede matras.

Vergelijking van verschillende soorten matrassen Vergelijking van verschillende soorten matrassen

Traagschuim matrassen: verlagen de druk

Deze traagschuim matras is volledig gemaakt uit schuim en bevat geen veren. Deze matras past zich aan de rondingen van het lichaam aan, verlicht de druk en isoleert de bewegingen dankzij verschillende comfortzones. Als beste matras vormt dit dan ook een goede keuze voor wie graag op zijn zij slaapt en voor koppels.

Voor de meeste matrassen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van schuim. Onder de soorten schuim voor dit type matras is traagschuim het bekendst als drukverlagende matras. De traagschuim matras is een hoogwaardige matras met drukverlagende eigenschappen, die goede ondersteuning biedt bij de drukpunten van het lichaam. Kortom: de beste matras die tegenwoordig te vinden is.

Comfortabele matras van schuim >

Traagschuim matrassen: verlagen de druk Traagschuim matrassen: verlagen de druk

Pocketvering matrassen: onafhankelijk slaapcomfort

Dit type matras heeft een ondersteuningssysteem bestaande uit veren die in aparte, kleine compartimenten van schuim zitten. Ook het ademend materiaal van deze matras speelt een grote rol om meer slaapcomfort te garanderen. De belangrijkste troef van deze matras is dat die een kwaliteitsvol onafhankelijk slaapcomfort met goede ondersteuning biedt.

Op die manier wordt u ‘s nachts niet langer wakker als uw bedgenoot een andere slaaphouding aanneemt. Door de interessante prijs kwaliteitsverhouding, behoort deze matras van ademend materiaal tot een van de aantrekkelijkste producten en is het de beste matras als investering.

Pocketvering matrassen >

Pocketvering matrassen: onafhankelijk slaapcomfort Pocketvering matrassen: onafhankelijk slaapcomfort

Hybride matras: de beste matras als combinatie van comfort en stevigheid

De hybride matras bestaat uit twee hoofdbestanddelen: een steunstructuur op basis van veren en een extra schuimlaag voor meer comfort. Als beste matras combineert het comfort en stevigheid, en garandeert bovendien dat er weinig warmte wordt vastgehouden.

Hybride matras >

Hybride matras: de beste matras als combinatie van comfort en stevigheid Hybride matras: de beste matras als combinatie van comfort en stevigheid

Polyether matrassen: de goedkoopste optie

Een polyether matras bestaat uit polyether schuim, een koudschuim dat bij aankoop vaak het goedkoopst is en toch een juiste matras voor uw behoeften is. Polyether schuim is minder resistent en de gesloten celstructuur maakt deze matras minder luchtig. De levensduur van deze matras is dan ook iets korter.

Toch blijft een polyether matras zeer aantrekkelijk wat zijn prijs betreft en kan die zeer goed worden gebruikt voor het bed in een gastenkamer. Deze matras past zo goed als overal en is als beste matras voor gelegenheidsbezoek aanbevolen.

Polyether matrassen >

Polyether matrassen: de goedkoopste optie Polyether matrassen: de goedkoopste optie

Latex matrassen: van nature antibacterieel

De latex matras is zeer soepel en uitrekbaar. Latex is een natuurlijk product. Het onderscheidt zich door een grote elasticiteit, waardoor dit materiaal zich perfect aan de vorm van het lichaam aanpast. Latex heeft nog andere, praktische eigenschappen: het is van nature antibacterieel en weert schimmels en huismijt. Het geeft ook geen chemische geur af.

Latex matrassen >

Latex matrassen: van nature antibacterieel Latex matrassen: van nature antibacterieel

Matras met Bonnell-vering: zeer hygiënisch

De grote veren van uitstekende kwaliteit die in deze goede matras verwerkt worden, zijn zeer stevig en resistent. Dankzij hun uitstekende ventilatie en drukverlagende werking, zijn de pocketvering matrassen Bonnell zeer hygiënisch en een van de beste matrassen ooit.

Pocketvering matrassen Bonnell >

Matras met Bonnell-vering: zeer hygiënisch Matras met Bonnell-vering: zeer hygiënisch

Waarmee moet u rekening houden als u een matras koopt?

Naast het type matras, bijvoorbeeld een koudschuim matras, moet u ook met andere aspecten rekening houden wanneer u een nieuwe matras kiest, zoals een goede vochtregulatie en een goede ondersteuning. Verder moet u er bijvoorbeeld ook op letten dat uw wervelkolom goed recht blijft. U moet ook rekening houden met uw specifieke slaaphouding, uw lichaamsbouw en uw persoonlijke voorkeuren wat uw ervaring als u op de matras ligt en de materialen betreft.

Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele slaapproblemen of lichamelijke klachten zoals rugpijn, die met de juiste koudschuim matras eenvoudig op te lossen zijn. Hierna lichten we diverse punten toe, om u te helpen welke matras kopen.

Waarmee moet u rekening houden als u een matras koopt? Waarmee moet u rekening houden als u een matras koopt?

Stevigheidsniveau

Matrassen, al dan niet van koudschuim of traagschuim gemaakt, worden gewoonlijk beschreven, als soepel, behoorlijk stevig, stevig of zeer stevig. Matrassen die behoorlijk stevig of stevig zijn, liggen het best in de markt omdat ze aan een brede waaier behoeften beantwoorden en praktisch voor iedereen geschikt zijn. Om uw stevigheidsniveau te kiezen, dient u in ieder geval rekening te houden met uw slaaphouding en uw lichaamsbouw.

Stevigheidsniveau Stevigheidsniveau

Slaaphouding

Slaaphouding 1 Slaaphouding 1

Op uw zij: dit is de meest gangbare houding, die gewoonlijk door artsen wordt aanbevolen om lichamelijke klachten zoals rugpijn te vermijden. De beste matrassen voor mensen die op hun zij slapen, hebben een gering tot middelmatig hardheidsniveau om ervoor te zorgen dat uw wervelkolom recht blijft. Koudschuim kan dus een ideale oplossing bieden. Als de matras te hard is in plaats van een hardheid medium, bestaat het risico dat er op uw heupen en schouders teveel druk wordt uitgeoefend.

Slaaphouding 2 Slaaphouding 2

Op uw buik: mensen die op hun buik slapen, verkiezen gewoonlijk een steviger matras omdat dit type matras belet dat de drukpunten teveel in de matras zakken.

Slaaphouding 3 Slaaphouding 3

Op uw rug: mensen die op hun rug slapen, stellen een matras met hardheid medium meer op prijs, omdat in deze houding bij een te zachte of te stevige matras het risico bestaat dat de wervelkolom niet recht is.

Gemengde houdingen : als u de gewoonte hebt om in uw slaap regelmatig van houding te veranderen, opteer dan voor een bredere matras met hardheid medium om de hele nacht lang van een optimale ondersteuning te genieten.

Type lichaamsbouw

Bij een lichaamsgewicht van meer dan 100 kg: voor zwaardere lichamen verdient een steviger matras de voorkeur, want hoe groter het gewicht, hoe meer het lichaam op het bed druk uitoefent. Door een te grote druk kan de matras inzakken en dit heeft dan weer gevolgen voor de rechtheid van de wervelkolom, waardoor rugklachten ontstaan.

Lichaamsgewicht van meer dan 100 kg >

Bij een lichaamsgewicht van minder dan 100 kg: voor een minder zwaar lichaam verdient een zachtere matras de voorkeur, omdat er minder druk op de matras wordt uitgeoefend. Als de matras te hard is, geeft die niet genoeg mee om de druk op de gewrichten te verlichten.

Lichaamsgewicht van minder dan 100 kg >

Houd rekening met uw slaaphouding maar ook met uw gewicht wanneer u kiest voor het beste stevigheidsniveau. Als u bijvoorbeeld op uw buik slaapt, kunt opteren voor een hardheid medium als compromis tussen zachtheid en stevigheid.

Hoe uw matras onderhouden?

Nu u voor een juiste matras hebt gekozen, hebt u ook wat tips van experts nodig voor het onderhoud, zodat u de levensduur van uw nieuwe matras kunt verlengen en het maximum uit uw investering kunt halen. Hierna ontdekt u alles om voor uw nieuwe matras zorg te dragen en om te weten wanneer uw matras vervangen.

De matras omdraaien

Het is volledig normaal dat een deel van een matras na verloop van tijd slapper wordt dan de rest van het ligoppervlak. De gevolgen van deze verzakking laten zich dan snel voelen en er kan rugpijn ontstaan. De meeste fabrikanten raden daarom aan om de matras regelmatig om te draaien.

De nieuwere koudschuim matrassen, latex matrassen en pocketvering matrassen moeten elke 6 tot 12 maanden worden gedraaid, terwijl oudere pocketvering matrassen elke 2 tot 6 maanden moeten worden gedraaid.

Toch zijn sommige matrassen niet ontworpen om ze om te draaien omdat zij aan één zijde een stevigere steunstructuur hebben. U controleert dus best de aanbevelingen van de fabrikant wat het omdraaien betreft. Denk er ook aan om uw hoofdkussens na een aantal jaren te vervangen.

De matras omdraaien De matras omdraaien

De lakens regelmatig vervangen

Het is van fundamenteel belang om uw linnengoed te wassen, niet alleen omwille van de hygiëne, maar ook om uw goede matras tegen vroegtijdige slijtage te beschermen. Lakens, dekens en kussenslopen nemen van nature zweet, lichaamsvocht en andere residuen op, die geleidelijk in uw matras binnendringen als uw linnengoed niet regelmatig wordt ververst.

Door deze nalatigheid wordt huismijt en andere allergenen aangetrokken, wat de slaap van gevoelige personen kan verstoren.

Volgens de regels moet uw linnengoed minstens eenmaal per week worden gewassen, en zelfs vaker als uw huisdieren bij u in bed slapen. Als u op een warme plaats woont of als u lijdt aan seizoensgebonden allergieën, dan moet u eveneens uw linnengoed vaker wassen, in functie van het seizoen.

De lakens regelmatig vervangen De lakens regelmatig vervangen

Een matrasbeschermer gebruiken

Een matrasbeschermer wordt onder het hoeslaken op de matras gelegd. Dit bedaccessoire is ontworpen om een barrière voor goede matrassen te vormen, die belet dat vuil, zweet, huismijt, vocht en andere vervuilende stoffen in de matras binnendringen. De meeste matrasbeschermers kunnen in de machine worden gewassen.

Het gebruik van een kwaliteitsvolle matrasbeschermer op de beste matras is des te interessanter omdat de garantie van verschillende matrassen een clausule bevat dat de garantie vervalt als de matras vuil is. Een matrasbeschermer beschermt een matras dus niet alleen tegen vlekken en voorkomt een onaangename geur, maar zorgt er onrechtstreeks ook voor dat de levensduur van de matras wordt verlengd en de garantiedekking behouden blijft.

Matrasbeschermer >

Een matrasbeschermer gebruiken Een matrasbeschermer gebruiken

Wanneer uw matras vervangen?

Zelfs als u opteert voor een kwaliteitsvolle, goede matras en u er goed zorg voor draagt, moet die onvermijdelijk op een dag worden vervangen. Gemiddeld gaat een goede matras 7 tot 10 jaar mee voordat het zijn drukverlagende eigenschappen en ondersteuningsvermogen verliest.

Uw favoriete slaaphouding en uw lichaamsbouw hebben immers grote invloed op de manier waarop uw gewicht over de matras wordt verdeeld. Iemand die bijvoorbeeld op zijn zij slaapt, zal merken dat zijn matras ter hoogte van de schouders en de heupen sneller verslijt.

Als uw matras al enkele jaren oud is en u merkt dat u ‘s morgens met lichamelijke klachten zoals rugpijn of stijf en stram wakker wordt, dan weet u dat het tijd is voor een beter bed en u moet overwegen om een nieuwe matras te kopen.

Ook al kan daar een hoog prijskaartje aan vasthangen, u mag niet vergeten dat de aankoop van een nieuwe matras van betere kwaliteit uw slaap en uw algehele levenskwaliteit zal verbeteren.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan