Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe maak ik mijn huis kindvriendelijk?

dummy
dummy

Hebt u kinderen of verwacht u binnenkort een bezoekje van de ooievaar? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe u van uw woning een veilige en kindvriendelijke omgeving maakt. Een paar kleine aanpassingen hier en daar kunnen al wonderen doen. Wij geven u alvast enkele tips die u zonder veel moeite op de goeie weg zetten.

5 tips van onze interieurspecialisten

Tip 1. Voorzie voldoende opbergruimte

Kinderen zorgen niet alleen voor veel pret in huis, ze brengen ook heel wat extra spullen in huis. Dan is het handig dat u een goede opbergplek hebt, waar u alles op een geordende manier kwijt kunt. Uitstekend geschikt daarvoor zijn onze opbergrekken die er ook nog eens mooi uitzien. Koopt u er bovendien nog een paar bijpassende opbergmanden bij, dan zit alles netjes opgeborgen. Dat oogt mooi en brengt rust in uw huis én in uw hoofd! Verder zijn deze rekken perfect geschikt als room divider om hun eigen speelhoek af te bakenen.

Als het iets vrolijker en kleurrijker mag zijn, kunt u natuurlijk altijd kiezen voor een opbergmeubel dat perfect aansluit bij de leefwereld van uw kind. Dat vinden ze dubbel zo leuk!

kindvriendelijke en praktische opbergruimtes
kindvriendelijke en praktische opbergruimtes

Tip 2. Bescherm gevoelige kinderhandjes

U wilt natuurlijk niet enkel de inhoud van uw kasten beschermen, maar ook de handjes van uw kinderen zelf. Dat doet u heel efficiënt met een ladenstopper, een toiletslot of een deurstop. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen ineens een hele veiligheidsset aan te kopen met sloten, hoekbeschermers, stopcontactbeveiligingen enzovoort. Zo bent u meteen helemaal gerust.

Tip 3. Plaats een trap- of deurhekje

Voorkom valpartijen van uw oogappel door een traphekje te installeren. Uw kind heeft immers geen besef van gevaar op deze leeftijd. Bovendien kunt u zo’n hekje ook altijd gebruiken op andere plaatsen om uw kind bijvoorbeeld even alleen te laten spelen. Er bestaan klemhekjes die u kunt vastklemmen zonder dat u hoeft te boren in de muren. Een schroefhekje bevestigt u met schroeven in de muur waardoor het stevig vast zit.

Tip 4. Creëer een veilige slaapomgeving

Ook in hun bed kunt u uw kinderen perfect beschermen. In een goed babybed of park slaapt en speelt uw kind immers in alle veiligheid. Een bedafsluiter zorgt ervoor dat ze niet onverwachts uit hun bed vallen en het muggennet houdt vervelende insecten heel doeltreffend buiten bereik van uw baby. Voor extra gemoedsrust kunt u een babyfoon in de babykamer plaatsen. Zo hoort u het meteen als uw baby uw aandacht vereist of even moet gesust worden als hij wakker schrikt.

Tip 5. Prikkel de creativiteit van uw kind

Kinderen houden ervan als hun fantasie geprikkeld wordt, dat kan perfect door meubelen te kiezen die hun favoriete helden afbeelden, maar evengoed door een bed waarin ze zich in een boomhut wanen.

Vergeet ook niet enkele educatieve elementen te integreren in hun kamer. Zo komen ze nu al op een speelse manier in contact met zaken die ze later zullen leren.

U ziet het, met slechts enkele eenvoudige aanpassingen en een paar leuke producten creëert u een kindvriendelijk interieur waar u en uw kids helemaal happy van worden. Zo kunt u met een gerust hart uw kinderen kind laten zijn!

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan