Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best uw smartphone?

Smartphone kiezen Smartphone kiezen

Een nieuwe smartphone kopen kan heel spannend zijn. Met dit soort telefoon kunt u een oneindig aantal nieuwe mogelijkheden verkennen. Maar door het enorme aantal telefoons dat op de markt verkrijgbaar is, kan het soms moeilijk zijn om een nieuwe gsm te kiezen die bij u past.

Een mobiele telefoon van Apple heeft niet dezelfde mogelijkheden als een mobiele telefoon van Alcatel, Samsung, Nokia, Oppo of Xiaomi.

En gezien de hoge prijs van sommige van de huidige smartphones, kunt u maar beter zeker zijn van uw aankoop, zodat u niet voor meerdere jaren opgescheept zit met een telefoon die niet past bij u en uw behoeften.

Hieronder vindt u enkele punten waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een smartphone. U vindt er informatie over schermgrootte, camera, geheugen, enzovoort.

Waarvoor wilt u het nieuwe toestel voornamelijk gebruiken?

Telefoons zijn er niet meer alleen om gesprekken te ontvangen. Tegenwoordig hebben smartphones veel functies, zoals een vingerafdruksensor of bluetooth- en wifi-verbinding om toegang te krijgen tot internet. Vraagt u zich af waar Bluetooth voor dient op een mobiele telefoon? Dit type verbinding is ideaal voor het koppelen van uw toestel aan een accessoire in de buurt van de telefoon, zoals een draadloze headset of een Bluetooth-luidspreker.

Als u van plan bent een nieuwe telefoon te kopen, moet u weten waarvoor u hem vooral wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld graag series wilt kijken of mobiele spelletjes speelt op uw smartphone, moet u een toestel kiezen dat voor dit doel is ontworpen.

Wanneer u een persoonlijk nummer en een zakelijk nummer hebt, maar geen tweede telefoon wilt kopen voor zakelijk gebruik, kunt u best een telefoon met dual sim kopen.

Als u graag mobiele foto's maakt of video's opneemt met een telefoon, moet u op zoek gaan naar een mobiele telefoon met een goede fotokwaliteit.

Smartphone gebruiken 1 Smartphone gebruiken 1
Smartphone gebruiken 2 Smartphone gebruiken 2

Deze eerste vragen zijn essentieel als het om telefonie gaat, want als u een smartphone koopt omdat hij populair is zonder na te denken over hoe u hem wilt gebruiken, kunt u teleurgesteld geraken over de prestaties of te veel betalen voor functies die u niet echt nodig hebt.

Naar welk type smartphone bent u op zoek?

Op het eerste gezicht lijken de meeste smartphonemodellen op elkaar. Nochtans zijn ze allemaal verschillend. Sommige zijn gedeeltelijk van glas, terwijl andere van metaal of plastic zijn gemaakt. Als het materiaal waarvan een smartphone is gemaakt echt belangrijk voor u is, loont het de moeite om erover na te denken.

Voor sommige mensen is een smartphone meer dan alleen een apparaat voor communicatie en amusement. Het is een accessoire of een stuk van hun identiteit. Voor deze mensen is een goedkopere plastic mobiele telefoon niet genoeg. Een smartphone van glas is geschikter voor hen door de meer luxueuze uitstraling.


Type smartphone Type smartphone

Anderen vinden het comfort en het praktische aspect belangrijker. Zij verkiezen breekbaar glas te vermijden en te kiezen voor een robuustere telefoon, of zelfs een waterdichte mobiele telefoon.

Houd er ook rekening mee dat als u een telefoon wilt die draadloos kan worden opgeladen, de kans groot is dat hij van glas is en dat de batterij niet verwijderd kan worden. Metaal gaat niet goed samen met draadloos opladen.

De grootte van het scherm van een draagbare telefoon

Bij mobiele telefoons is de grootte van het scherm erg belangrijk, omdat het de gebruikerservaring beïnvloedt.

Als u bijvoorbeeld grote handen hebt, vindt u het misschien niet prettig om een kleine telefoon te gebruiken met de toetsen van de touchscreen te dicht bij elkaar.

Aan de andere kant, als u een grote telefoon gebruikt maar relatief kleine handen hebt, voelt u zich misschien minder comfortabel en hebt u moeite om een mobiele telefoon met een groot scherm met één hand te bedienen.

Smartphones met groot scherm ›

De schermgrootte van een smartphone De schermgrootte van een smartphone

Het aantal inches van het telefoonscherm is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hou echter in gedachten dat als u een telefoon koopt die comfortabel in uw handen ligt, u zich niet alleen goed voelt, maar ook meer grip op uw telefoon hebt, waardoor de kans dat hij uit uw hand glipt tot een minimum wordt beperkt.

De camera van de smartphone

Als u graag foto's maakt met uw mobiele telefoon, moet u bijzondere aandacht besteden aan de specificaties van de camera van de telefoon. Daarentegen, als de camera van een telefoon voor u niet meer dan een accessoire is, negeer dan alle reclame over de prestaties van de mobiele telefoon.

Het is heel goed mogelijk dat u genoegen neemt met een eenvoudige mobiele telefoon, of zelfs met de goedkoopste mobiele telefoon op de website van Unigro.

Goedkope mobiele telefoons ›

De camera van de smartphone De camera van de smartphone

Wie op zoek is naar een mobiele telefoon die geweldige foto's maakt, moet niet vergeten dat een telefoon die goed is in fotografie geen fortuin hoeft te kosten. Het is vandaag perfect mogelijk een mobiele telefoon te vinden met een goede fotocamera en toch waar voor uw geld te krijgen.

Nieuwe mobiele telefoon: Android of Apple?

Twee besturingssystemen domineren de markt: Android en iOS. Beide hebben hun voor- en nadelen, en beide hebben hun voor- en tegenstanders. Als u geen van beide bent, moet u de verschillende positieve en negatieve aspecten bekijken voordat u uw nieuwe mobiele telefoon koopt.

Een belangrijk voordeel van Android is dat het een breed scala aan opties biedt op het gebied van smartphonemerken, functies en prijsklassen. De iPhone mobiele telefoon heeft ook zijn voordelen. Het is een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon die u snel en intuïtief kunt bedienen.

Android-smartphones ›

Android smartphones Android smartphones
Apple smartphones Apple smartphones

Of u nu kiest voor een Android-telefoon of een iPhone, uw beslissing moet volledig gebaseerd zijn op wat voor u prettig is. Als u nog andere Apple producten gebruikt, zal de iPhone perfect voor u zijn.

Apple-smartphones ›

Echter, als het enige Apple product dat u bezit een iPhone is, kan het moeilijk zijn om deze aan te sluiten op andere niet-Apple apparaten, omdat Apple niet altijd houdt van de technologie van andere merken.

De prestaties van de smartphonebatterij

Als u uw telefoon overdag veel gebruikt, bent u waarschijnlijk op zoek naar een mobiele telefoon met een krachtige batterij. De capaciteit van een batterij van een smartphone wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe hoger de capaciteit van de batterij, hoe langer hij meegaat nadat hij volledig opgeladen is.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de tijd die nodig is om de batterij op te laden. Sommige smartphones beschikken nu over snellaadtechnologie waarmee telefoons snel volledig kunnen worden opgeladen.

De smartphonebatterij De smartphonebatterij

Het belang van snelheid

Snelheid is uiteraard een belangrijk kenmerk. Niemand wil opgescheept zitten met een trage en weinig reactieve telefoon. De vraag is hoeveel snelheid u echt nodig hebt. Als u uw telefoon slechts voor een paar basisfuncties wilt gebruiken, hebt u de snelheid en prestaties van een high-end mobiele telefoon niet nodig.

De belangrijkste indicator voor de snelheid van een smartphone is de kloksnelheid van de processor, die wordt uitgedrukt in gigahertz (GHz). Hoe meer GHz een processor (centrale verwerkingseenheid) heeft, hoe sneller de telefoon kan werken.

Smartphones met een hoge kloksnelheid ›

De snelheid De snelheid

Een andere element om rekening mee te houden is de hoeveelheid RAM-geheugen die de telefoon heeft. Hoewel dit de telefoon niet per se sneller maakt, vergemakkelijkt een royale hoeveelheid RAM het multitasken, wat de gebruikerservaring verbetert.

Het opslaggeheugen van de smartphone

Genoeg geheugenruimte is belangrijk, want u wilt waarschijnlijk niet gedwongen worden om voortdurend inhoud te wissen om ruimte vrij te maken.

Wat opslagruimte betreft, is het eerste wat u moet overwegen hoeveel interne opslagruimte u nodig hebt. Zal de telefoon voldoende opslagruimte hebben voor alle documenten, video's, muziek en bestanden die u regelmatig gebruikt?

Het tweede waar u aan moet denken is externe opslagruimte. Als de telefoon niet genoeg ruimte heeft, heeft de telefoon dan een sleuf voor een geheugenkaart? Als u zich afvraagt waar een SD-kaart voor dient op een mobiele telefoon: geheugenkaarten zijn zeer nuttige en populaire hulpmiddelen waarmee u de capaciteit van uw applicaties kunt vergroten.

4G- of 5G-smartphone?

Toen 4G in 2009 werd gelanceerd, effende dit het pad voor veel nieuwe mogelijkheden voor mobiele telefoons. Vandaag is er 5G - de vijfde generatie van draadloze technologie - die nog betere prestaties belooft voor telefoongebruikers.

5G-netwerken brengen recordsnelheden naar telefoons, verminderen de latentie voor responsievere gaming en streaming, en effenen de weg voor tal van voordelen.

Het opslaggeheugen van de smartphone Het opslaggeheugen van de smartphone

Wat ook uw persoonlijke voorkeur is bij het kopen van een mobiele telefoon, bij Unigro vindt u de beste mobiele telefoon voor uw behoeften. Of het nu gaat om een goedkope mobiele telefoon, een originele mobiele telefoon of een mobiele telefoon met touchscreen van hoge kwaliteit.

Naar alle smartphones ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan