Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Alles over tuindecoratie

Tuindecoratie Tuindecoratie

Tegenwoordig stellen we meer dan ooit de buitenruimte van een woning op prijs: een tuin, een patio of een balkon. Er wordt dan ook best evenveel zorg aan de inrichting van deze ruimte besteed als aan het interieur van de woning. Als u van plan bent om deze decoratie radicaal te veranderen of slechts een kleine aanpassing in uw tuin voorziet, zullen onze ideeën voor leuke tuindecoratie u helpen om vele jarenlang van uw buitenruimte te genieten.

Tuindecoratie vereist een zekere kennis van zaken. Overweeg om producten met motieven (bijvoorbeeld een vlinder) door elkaar te gebruiken, combineer zwart met beige en andere kleuren en speel met materialen zoals katoen, keramiek, hout en metaal om een setting te creëren met talloze producten in een geheel dat helemaal bij u past. Net als bij uw binnenhuisinrichting, moeten uw decoratie-ideeën een uitdrukking zijn van uw persoonlijkheid.

Essentiële producten voor tuindecoratie

Wanneer het interieur van uw huis al goed ingericht is, vraagt u zich misschien af hoe u best uw tuindecoratie aanpakt en welke producten u kunt gebruiken om sfeer te creëren. De buitenruimte van een huis laat heel wat vrijheid toe als het op decoratie aankomt, maar dan moet u wel nog weten hoe eraan te beginnen. Lees hierna welke onmisbare accessoires en producten u voor de decoratie van uw tuin nodig hebt om van uw tuin of terras een trendy leefruimte te maken.

Terrastegels

Tegels voor een buitenterras zijn producten die gewoonlijk worden gemaakt van hout of kunststof. Zij vormen een zeer trendy decoratie-element waarmee u uw tuin in een oogwenk kunt moderniseren. In tegenstelling tot andere soorten buitenterrassen, tegels en vloerbekledingen, bieden terrastegels vele voordelen dankzij hun unieke, praktische concept.

In tegenstelling tot beton, keramiektegels en lange houten planken, kunnen terrastegels snel en makkelijk worden geplaatst. Zodra deze producten geassembleerd zijn, blijven ze stevig op hun plaats zitten. U hebt helemaal geen lijm nodig om ze samen te houden.

U kunt deze tegels ook makkelijk terug wegnemen. Een praktische oplossing als u de gewoonte hebt om vaak in een bevlieging van stijl te veranderen. U kunt de bestaande tegels ook anders gaan leggen om een nieuwe look tot stand te brengen. Zo hoeft u geen nieuwe producten aan te schaffen om een nieuwe wind door uw tuindecoratie te laten waaien.

Terrastegels ›

Borderomheiningen

Borderomheiningen behoren tot de meest gewaardeerde tuinaccessoires onder onze producten. Ze zorgen voor een mooie afwerking en accentueren de charme van een tuin. Bovendien vergen deze accessoires weinig onderhoud. Het volstaat om ze met een zeepsopje af te wrijven om ze opnieuw te laten schitteren.

Borderomheiningen ›

Terrastegels Terrastegels
Borderomheiningen Borderomheiningen

Tuinverlichting

Op het vlak van verlichting vormen lichtslingers een zeer populaire keuze om een tuin of een balkon op te vrolijken. Het zijn polyvalente producten die u makkelijk kunt aansluiten. Toch zijn er heel wat andere producten voor verlichting in de tuin, die in het donker een warme sfeer en gezelligheid kunnen creëren. Zo stelt Unigro verschillende modellen solarlampen voor die snel geleverd kunnen worden, om van uw zomerse avonden buiten een heus succes te maken.

Solarlampen zijn vaak verkrijgbaar in de vorm lichtslingers, lantaarns op een paal of fakkels. Ongeacht het type product dat voor uw tuin het meest geschikt is, wordt de sfeer die door deze verlichting wordt opgewekt gewoon magisch zodra de zon ondergaat.

Tuinverlichting ›

Tuinverlichting 1 Tuinverlichting 1
Tuinverlichting 2 Tuinverlichting 2

Tuindecoratie: hoe maakt u het in uw tuin comfortabeler

Na geïnvesteerd te hebben in een aantal decoratie-elementen, maakt u best een keuze uit onderstaande tips met inspiratie om uw tuin met betaalbare producten nog gezelliger te maken.

Maak schoon schip

Ontwerp uw tuin helemaal opnieuw door alles weg te nemen en weer ruimte te creëren. Snoei wild groeiende bomen, berg het speelgoed op waarmee uw kinderen niet meer spelen, gooi accessoires die stuk zijn weg, en verwijder alle voorwerpen die eigenlijk niet in uw tuin thuishoren. Orden alles wat netjes geordend kan worden. Door op te ruimen, krijgt u een duidelijker beeld en kun u beter oordelen wat er aan uw tuin of terras ontbreekt om het er gezelliger te maken.

Kies voor comfortabele zetels

Om een tuin comfortabel te maken, is een tuintafel met wat stoelen onder een parasol niet voldoende. Gun uzelf dat ietsje meer door te kiezen voor comfortabele houten of metalen meubels van voortreffelijke kwaliteit, zoals een sofa of een long chair. In ons assortiment vindt u talloze producten om uw comfort in uw tuin te verbeteren.

Profiteer van het zicht

Als u het geluk hebt om in een huis met een mooi uitzicht te wonen, hou daar dan rekening mee en aarzel niet om een ruimte te creëren waar u van het landschap kunt genieten. Belemmer het zicht niet met bomen en vermijd om grote meubelen te kopen die het zicht op het panorama in de weg staan. Kies voor discrete producten en meubels die uw blik naar de horizon laten afdwalen.

Creëer intimiteit

Intimiteit is een absolute voorwaarde om in een tuin heerlijk te ontspannen. Door uw tuin met windschermen en voldoende hoge omheiningen in te delen en af te sluiten, geeft u uw groene hoekje een intiem en geheimzinnig aspect.

Overweeg ook om een partytent te plaatsen. Die zorgt niet alleen voor uw privacy, maar biedt ook een schaduwrijke, koele plaats, waar u met vrienden gezellig kunt tafelen. Als u houdt van tuinieren en van dieren in uw tuin, zoals vlinders, opteer dan eerder voor grote struiken, dikke hagen, bloemen of bamboe.

Tuinpaviljoenen ›

Tuinpavilioenen Tuinpavilioenen

Installeer een pergola

Een pergola biedt heel wat voordelen. Het geeft de ruimte structuur, fleurt uw tuin op en ondersteunt klimplanten, zoals een blauweregen of een druivenrank. Het is niet alleen decoratief, maar zorgt in warme zomerdagen ook voor een schaduwzone. Zet uw tuintafel onder uw pergola en ontspan midden in het groen!

Pergola’s ›

Pergolas Pergolas

Installeer een fontein

De aanblik van stromend water en het kabbelende geluid hebben een therapeutisch, kalmerend effect. Maar als u net als de meeste mensen geen plaats en geen budget hebt om een echte fontein te laten installeren, dan vindt u bij Unigro prachtige decoratieve fonteinen.

Deze producten hebben heel wat voordelen. Ze nemen niet alleen niet veel plaats in, maar hebben een heel betaalbare prijs en maken hetzelfde rustgevende geluid als een klassieke fontein of een waterloop. Deze producten zijn gemaakt uit duurzame materialen, zoals polyester, polystone of aluminium.

Fonteinen ›

Installeer een vuurschaal

In plaats van het gebruikelijke bijzettafeltje, kunt u ook een metalen vuurschaal plaatsen om bij het vuur lekker te ontspannen. Dit is een uitstekende manier om van uw tuin te genieten, zelfs als het wat frisjes is.

Terrasverwarming ›

Fonteinen Fonteinen
Terrasverwarming Terrasverwarming

Tuindecoratie: uw ruimte goedkoop inrichten

Wilt u graag uw tuin inrichten, maar houdt u liever de knip op uw budget? U zult ervan versteld staan hoe snel u uw tuin voor een prikje kunt omtoveren dankzij onze eenvoudige ideetjes.

Voeg bloemen en planten toe

Het kan vanzelfsprekend lijken, maar bloemen hebben het vermogen om onmiddellijk een kleurrijke, vrolijke noot aan een tuin toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor viooltjes of chrysanten: dit zijn goedkope bloemen die elk jaar opnieuw kunnen bloeien als u ze in de winter tegen de vorst beschermt. Bij Unigro vindt u mooie bloembakken van hout, met of zonder klimrek, waarin u ze kunt planten.

Wie niet echt groene vingers heeft, kan ook voor planten van kunststof opteren. U kiest op die manier voor een vleugje groen zonder dat u zich om het onderhoud zorgen hoeft te maken.

Bloembakken ›

Bloembakken Bloembakken

Verzorg uw gazon

Heel wat gezinnen verwaarlozen hun gazon. Maar een netjes onderhouden gazon geeft een tuin onmiddellijk een frisse uitstraling. Een weelderig groen gazon is vaak het resultaat van een regelmatige maaibeurt en voldoende bevloeiing.

Maar als u niet echt fan bent van tuinieren, dan kunt u zich natuurlijk tevredenstellen met een gazon van kunststof. Unigro stelt een aantal realistische, natuurlijk ogende modellen voor met een grote duurzaamheid. Kunstgras heeft heel wat voordelen: het blijft altijd onberispelijk, het droogt snel na een regenbui en vereist geen meststoffen of verdelgingsmiddelen om insecten of ander ongedierte uit de buurt te houden.

Grastegels ›

Grastegels Grastegels

Investeer in accessoires

Om uw tuin nog meer te personaliseren voor een klein prijsje en een heel bijzondere sfeer te creëren, kiest u voor tuindecoratie waarmee u uw kleine groene hoekje decoreert zonder uw handen vuil te maken. Installeer een boeddha-beeldje om een ontspannende sfeer te creëren, tuinkabouters om een vleugje fantasie toe te voegen of beelden van keramiek om een ideale sfeer op te wekken tijdens een avondje met vrienden. Ook meubels in uw tuin zijn ideaal om het extra gezellig te maken.

Unigro stelt tientallen producten voor tuindecoratie voor. Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen en vindt het product dat u nodig hebt. Zo kun u vlot tuindecoratie en andere producten kopen en van vele voordelen genieten, zoals tijdelijke kortingen. Wanneer u uw bestelling plaatst en uw winkelmandje valideert, denkt u er best aan om te controleren of geen aanbiedingen zijn op de voorgestelde decoraties van ons assortiment op de website, om zoveel mogelijk te besparen.

Het team van Unigro zet zich ook in om haar klanten tevreden te stellen via een snelle levering, dankzij een doeltreffende klantendienst en door alle vragen te beantwoorden over een bestelling of een ander onderwerp. Aan u nu om uzelf een plezier te doen.

Tuindecoratie ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan