Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best uw tuinmeubelen?

Tuinmeubelen Tuinmeubelen

Het leven in de buitenlucht is momenteel zeer in. Bovendien kunt u de waarde van een vastgoed makkelijk verhogen door de buitenruimte te verbeteren. De inrichting van uw tuin of terras is meer dan ooit belangrijk. Toch is het soms niet zo eenvoudig om de juiste tuinmeubelen voor uw buitenruimte te kiezen.

Tuinmeubelen ›

Hoewel de inrichting van uw tuin en buitenruimte in vele opzichten op de inrichting van een interieur lijkt, toch moet dit volgens de regels van de kunst gebeuren, door een aantal principes na te leven en uzelf de juiste vragen te stellen. Hierna ontdekt u een aantal tips om te weten hoe u de juiste tuinmeubelen kiest, voor welke materialen en accessoires u best opteert, en hoe u uw tuin gezellig kunt maken aan de hand van de vele producten en tuinmeubels die Unigro voorstelt.

Hoe kiest u best de juiste tuinmeubelen?

Om tuinmeubelen te kiezen, dient u met verschillende aspecten rekening te houden en stelt u best de juiste vragen.

Waarvoor zullen uw tuinmeubelen dienen?

Denkt u eraan om een gezellige avond bij u in de tuin met vrienden te organiseren voor een barbecue en hen aan een grote tafel uit te nodigen? Of wilt u gewoon wat met uw vrienden keuvelen op comfortabele ligzetels? Wilt u languit van de zon genieten op een longchair onder een van onze parasols naast een tuintafel terwijl u van een frisdrankje geniet?

Wat u ook graag wilt doen, we raden u aan om een lijstje op te stellen van de activiteiten die u in uw tuin wilt doen. Denk aan de tuinmeubelen en tuinkussens die u nodig kunt hebben en het aantal personen dat u wilt ontvangen.

Tuinmeubelen 1 Tuinmeubelen 1

Hoe ziet uw tuin eruit?

Beoordeel de ruimte die u gaat inrichten. Gaat u een terras van hardhout, een patio, een ruimte bij het zwembad met parasols, een kleine achtertuin of een grote tuin inrichten? Al deze buitenruimtes hebben eigen, unieke kenmerken en afmetingen waarmee u rekening moet houden om te beslissen welke tuinmeubelen u gaat kopen voor in uw eigen tuin. Als de ondergrond oneffen is, dan hebt u bijvoorbeeld tafelpoten nodig die u kunt bijregelen. En als u een ruimte naast een zwembad inricht, dan moet uw meubilair eventueel een set kussens omvatten die snel drogen.

U moet ook met de omgeving rekening houden. Besteed aandacht aan de realiteit van het terrein. Zo houdt u best rekening met de stand van de zon, de windrichting en de kracht van de wind. Kies voor tuinmeubels die weerbestendig zijn. Is uw tuin volledig aan UV-stralen blootgesteld, of hebt u er ook schaduw? Bescherming tegen schadelijke UV-stralen is van fundamenteel belang als u veel tijd in de zon doorbrengt.

Tuinmeubelen 2 Tuinmeubelen 2

Hoe groot is uw tuin?

Voordat u tuinmeubelen gaat kopen, moet u het oppervlak van uw tuin even opmeten. Het heeft geen zin om een tuinset, tuinbanken, een loungeset of de tuintafel van uw dromen te kopen, om dan nadien vast te stellen dat ze te groot zijn. Denk aan de bruikbare ruimte en aan de plaats waar u veel voorbij komt. Hoeveel plaats hebt u nodig om recht te staan en u te verplaatsen?

Opteer voor kleinere tuinaccessoires en meubels als uw tuinoppervlak een onregelmatige vorm heeft. Zo zijn twee kleine tafels met barkrukjes erbij geschikt voor evenveel personen als een grote tuintafel met bijhorende tuinstoelen.

Tuinmeubelen 3 Tuinmeubelen 3

Welk weer is het in uw streek?

De weersfactor is een fundamenteel element dat u zeker niet mag vergeten. Zelfs als het prachtig weer is op het moment dat u beslist om uw tuin opnieuw in te richten, denkt u best even na over het weer dat u doorgaans de rest van het jaar hebt.

Zijn er soms extreme temperaturen? Is uw terras of uw balkon aan rechtstreeks zonlicht blootgesteld? Regent het veel? Is er soms felle wind? Al deze factoren spelen mee wanneer u tuinmeubelen gaat kopen.

Tuinmeubelen 4 Tuinmeubelen 4
Tuinmeubelen 5 Tuinmeubelen 5

Welke verschillende materialen kunt u kiezen voor uw tuinmeubelen?

Wanneer u tuinmeubelen online zoekt, kunnen heel wat criteria een rol spelen bij uw keuze, zoals de hardheid, het comfort, de stijl en de prijs. Omdat tuinmeubelen aan weersinvloeden worden blootgesteld, moeten ze weerbestendig zijn.

Voordat u nieuwe tuinmeubelen aanschaft, moet u dus rekening houden met de sterke en zwakke punten van de verschillende materialen, en bepalen in welke mate zij beantwoorden aan de vereisten van uw tuin en uw voorkeur.

Hierna volgt een overzicht van de kenmerken van de diverse materialen waaruit tuinmeubelen het vaakst worden gemaakt.

Hout Hout

Hout

Hout is een product dat al duizenden jaren een populair materiaal is om tuinmeubels van te maken. Het ademt vaak gezelligheid en een speciale sfeer uit dankzij zijn natuurlijke schoonheid. Hout is doorgaans makkelijk te bewerken en geeft tuintafels, tuinstoelen, tuinbanken en andere meubilair voor de tuin een stevig kader. Unigro stelt mooie picknick tafels of een salontafel voor, uitgerust met houten tuinbanken, maar ook tuinbanken en tuinmeubels gemaakt van paletten.

Metaal Metaal

Metaal

Metaal, zoals staal en aluminium, is doorgaans het stevigste en meest duurzame materiaal voor tuinmeubelen die buiten staan. Aluminium tuinmeubelen zijn ook ideaal voor een moderne look. Door de grote weerstand kunnen metalen kaders dunner zijn en complexere vormen hebben in vergelijking met andere opties, waardoor de fabrikanten meer flexibiliteit hebben wat de stijl voor de tuinaccessoires betreft.

Metaal is ook een uitstekend product voor de tuin wanneer het in combinatie met andere materialen wordt gebruikt, die hun eigen functionaliteit en esthetische voordelen bieden. Aan de hand van diverse technieken kunnen metalen tuinstoelen en tuintafels worden gemaakt waar geen bouten of schroeven aan te pas komen.

Toch hebben metaal, staal en aluminium een aantal nadelen. Het warmt op in de zon, waardoor het niet comfortabel is bij aanraking. Sommige metalen zijn ook zeer zwaar en moeilijk te verplaatsen, terwijl andere gevoelig zijn voor roest en corrosie.

Kunststof Kunststof

Kunststof

Synthetische materialen zoals kunststof worden steeds meer aangewend in de wereld van de tuinmeubelen, vooral om tuintafels en tuinstoelen te maken. Zo zijn kunststof tuinstoelen erg in trek. Nieuwe fabricageprocedés en hybride samenstellingen zorgen ervoor dat deze polymeren vormen en afmetingen aannemen die voordien ondenkbaar waren.

Tuinmeubelen van synthetisch materiaal zijn gewoonlijk licht, goedkoop en kunnen in alle denkbare decoratiestijlen worden vormgegeven. Tuinmeubelen van kunststof zijn ook bestand tegen vlekken, ontkleuring en ze hebben geen bijzondere behandeling nodig omdat ze intrinsiek al een optimale bescherming hebben. Ze zijn ook makkelijk te onderhouden.

Tafels van kunststof ›

Hoe kunt u uw tuin comfortabel maken?

Tuinmeubelen kopen doet u best met een idee van een rustgevende sfeer in uw achterhoofd. Ontdek de nieuwe tuinmeubelen in een trendy mix van stijlen om in uw tuin een sfeer te creëren waar u graag zult ontspannen. Een tuin in landelijke stijl, met bloemen en traditionele tuinmeubelen, is ideaal om het hectische ritme van de moderne wereld even van u af te zetten.

Voor een moderne inrichting van uw tuin is een Scandinavische stijl meer geschikt, met zijn typische, zuivere lijnen, een assortiment natuurlijke kleuren en minimalistisch meubilair. Of kies voor een tuin in Aziatische stijl, met comfortabele, lage tuinstoelen en ligbedden, om uw geest tot rust te brengen. Voeg daar een hangstoel en wat Boeddhabeelden aan toe, voor een sfeer die nog meer zen aandoet.

Kies uw tuinmeubelen met evenveel zorg als uw meubelen voor binnen. Verwen uzelf met een tuinset van tuinbanken, kies voor een van onze loungesets, of een ligbed en andere tuinaccessoires voor het buitenleven, allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Op de website van Unigro vindt u alle tuinmeubelen die u voor bij u thuis in de tuin nodig hebt. Bekijk de laatste trends in het uitgebreide aanbod tuinmeubelen op onze website. U vindt er een heel assortiment tuinaccessoires, zoals parasols, ligzetels, partytenten, tuinkussens, tuintafels, tuinstoelen en ander meubilair om het comfort in uw eigen tuin te verbeteren. Met onze tuinmeubelen online gaan alle deuren voor u open.

Bouddha Bouddha

Wanneer u uw bestelling doorgeeft en uw winkelmandje valideert, denk er dan aan om te controleren of er niet eventuele kortingen op onze tuinmeubelen en ons uitgebreide aanbod andere producten zijn, zoals verlichting en decoratie, om voor een goedkope prijs van een mooie tuin te genieten. Aarzel ook niet om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van de laatste trends en de nieuwigheden. Unigro zal uw bestelling zo snel mogelijk verzenden: profiteer van onze snelle levering en de efficiënte klantendienst.

Tuinmeubelen ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan