Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Tips voor een goed tuinonderhoud

tips voor een goed tuinondethoud
tips voor een goed tuinondethoud

Om optimaal te kunnen genieten van een mooie en levendige tuin, heeft uw tuin het juiste onderhoud nodig. Maar een tuin onderhouden kan gemakkelijk en zonder veel moeite. Met het juiste gereedschap kunt u met een minimum aan inspanning toch een heel mooie tuin hebben.

Onkruid dat groeit in uw bloemperken, grasperk en paadjes kunt u gemakkelijk manueel verwijderen. Het volstaat om eenmaal om de 14 dagen een toertje te doen in uw tuin en het onkruid te verwijderen : het onkruid krijgen dan geen kans om zich te verspreiden en u zult zien dat er steeds minder onkruid te verwijderen valt. U komt al een heel eind met uw handen, een schoffel en een hark.

Hebt u vaak last van uw rug of zit u liever niet op uw knieën? Kies dan voor een rugvriendelijke oplossing zoals deze draadloze onkruidverwijderaar.

Draadloze elektrische onkruidverwijderaars
Draadloze elektrische onkruidverwijderaars

Een bosmaaier is wat robuuster en komt goed van pas voor het grovere werk zoals het maaien van hogere onkruidgrassen of onkruid op moeilijk bereikbare plekken.

Bosmaaiers
Bosmaaiers

Naast onkruid is mos in uw gazon een veelvoorkomend probleem. In ieder gazon gaat zich na verloop van tijd een viltlaag in de grasmat vormen. Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn achtergebleven op het gazon en uit mossen die hierop gaan groeien. Door te verticuteren verwijdert u de oude viltlaag uit het gras en wordt uw grasmat helemaal doorlucht zodat ze weer voedingsstoffen kan opnemen en kan gaan groeien. Verticuteren kunt u zowel manueel als elektrisch doen.Voor een groter gazon raden wij u een elektrische verticuteerder aan. Als het gazon geverticuteerd is, kunnen kale plekken voorkomen. Zaai deze opnieuw in om te voorkomen dat mos en onkruid de overhand krijgen.

De meest eenvoudige, goedkope en milieuvriendelijke oplossing is een handgrasmaaier of kooimesmaaier. Het principe is eenvoudig: als u uw maaier voortduwt, bewegen de messenkooi en het ondermes zonder elkaar te raken. Door de messenkooi wordt het grassprietje opgetild en afgeknipt door het ondermes. Omdat u deze grasmaaier meestal op eigen kracht moet voortduwen is hij enkel geschikt voor kleine gazons (<200m²).

Handgrasmaaier
Handgrasmaaier

Een elektrische grasmaaier is perfect geschikt voor kleine (<200m²) en middelgrote (200-400m²) tuinen. Een elektrische grasmaaier is heel gemakkelijk in gebruik en heeft minder onderhoud nodig dan een benzinemaaier. Hij is ook milieuvriendelijker en stiller dan een benzinemaaier. Doorgaans is hij ook goedkoper in aanschaf. Hou er wel rekening mee dat u een stopcontact in of nabij uw tuin nodig hebt en een verlengsnoer. En ook niet te vergeten: u moet er steeds op letten dat u niet over het snoer heen maait.

Elektrische grasmaaiers
Elektrische grasmaaiers

Benzinegrasmaaiers zijn heel krachtig en worden vooral gebruikt in grotere tuinen (>400m²) waar heel wat gras te maaien is. Een benzinemaaier heeft geen stroomkabel, dus u hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u er overheen struikelt of hem per ongeluk mee maait. En u kunt gemakkelijk plaatsen bereiken waar geen stroomvoorziening aanwezig is. Voor grotere oppervlaktes leveren deze apparaten meer gemak op dan een elektrische grasmaaier. Een minpunt is dat ze over het algemeen meer lawaai maken dan andere types, meer onderhoud vragen en iets minder milieuvriendelijk zijn.

Benzinegrasmaaiers
Benzinegrasmaaiers

Net als een elektrische grasmaaier is een accugrasmaaier voornamelijk geschikt voor kleine (<200m²) en middelgrote (200-400m²) gazons en heeft hij weinig onderhoud nodig. Het grootste voordeel is dat u dankzij de accu geen stroomkabel nodig hebt. Dit zorgt voor een ultieme werkvrijheid en wendbaarheid zodat u heel gemakkelijk kunt manoeuvreren. Dit maakt de accugrasmaaier meteen ook minder geschikt voor grote tuinen, aangezien de lading van de accu beperkt is

Accugrasmaaiers
Accugrasmaaiers

Wilt u kunnen genieten van een proper gazon, maar hebt u geen zin om elke week het gras af te rijden? Dan is een robotmaaier de ideale oplossing voor u. Bovendien bent u verlost van bergen maaiafval: de robot laat de afgemaaide puntjes op het gras liggen, waar ze het gazon voeden. Robotmaaiers zijn draadloos en rijden volledig automatisch en heel stil het gras af. U zult nauwelijks horen dat uw gras wordt gemaaid. Ze zijn geschikt voor middelgrote en grote gazons.

Robotmaaiers
Robotmaaiers

Een zitmaaier is geschikt voor heel grote grasperken (1000-1500 m²). Zo bespaart u bij grote oppervlaktes tijd, omdat de zitmaaier snel het gras maait. Vanwege de zithouding op de zitmaaier is het ook een comfortabele manier van grasmaaien. Een minpuntje is dat u met een zitmaaier zelf minder beweging krijgt. En natuurlijk moet u hem ook nog ergens kunt opbergen.

Zitmaaiers
Zitmaaiers

Met een graskantmaaier kunt u gemakkelijk de grasranden bijwerken en stukken gras maaien waar u met een gewone maaier niet bij kunt. Een van de zaken waarop u op kan letten bij de aanschaf van een graskantmaaier is de voeding. Elektrische grastrimmers die u moet aansluiten op een stopcontact zijn meestal krachtiger. Ze zijn wel minder flexibel, aangezien u gebonden bent aan een stopcontact. Een grastrimmer op een accu zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Heel handig dus voor tuinen waar stroomvoorziening niet direct voorhanden is. De accu moet wel regelmatig opgeladen worden.

Graskantsnijders
Graskantsnijders

Een bosmaaier is bedoeld voor het zwaardere werk. Terwijl u met een grastrimmer voornamelijk de kantjes of randen van uw gazon afwerkt, kan een bosmaaier ook worden gebruikt om slootkanten en hellingen mee te maaien. De meeste van onze bosmaaiers zijn op benzine. Dit maakt ze erg krachtig, u kunt ze overal gebruiken en hoeft ze niet op te laden. Hebt u toch liever een accubosmaaier, dan hebben we ook daarvan eentje in ons gamma.

Bosmaaiers
Bosmaaiers
Besproei uw gazon op de juiste manier
Besproei uw gazon op de juiste manier

De juiste besproeiing is essentieel om uw gazon groen en gezond te houden. Bij Unigro vindt u de juiste benodigdheden die u kunnen helpen om uw gazon op de juiste manier te besproeien.

In de categorie bewatering vindt u alle essentiële artikelen die u nodig hebt voor een goede besproeiing van uw tuin. Gaande van tuinslangen van heel wat verschillende lengtes, zodat u precies de juiste lengte voor uw tuin kunt kiezen, sprinklers, spuitpistolen, enz. Met een van onze dompelpompen of regentonpompen kunt u heel eenvoudig het water uit uw regenton of regenput oppompen en zo besparen op uw waterrekening.

Bewatering
Bewatering

Bekijk ook zeker onze watertimers voor een automatische besproeiing van uw gazon. Met een besproeiingssysteem zorgt u voor uw planten en gazon en bespaart u water, zodat u meer tijd hebt om in uw tuin te ontspannen. Sommige besproeiingssystemen kunt u zelfs met uw tablet aansturen.

Watertimers & regensensoren
Watertimers & regensensoren

Hier vindt u de juiste aansluitstukken om uw tuinslang aan te sluiten op een kraan of zelfs meerdere slangen aan te sluiten.

Snoeien is erg belangrijk voor een goed onderhoud van de struiken, hagen en bomen in uw tuin. Bij het snoeien is het van groot belang om goed snoeimateriaal te gebruiken. Hierbij vindt u een overzicht van welk soort materiaal u voor welke job nodig hebt.

Er zijn twee types snoeischaren: bypass en aambeeld. De bypass-snoeischaar is bestemd voor jong, fris groen en geeft een mooie, rechte snede. De aambeeld-snoeischaar heeft één blad dat door het hout heen snijdt en op een aambeeld uitkomt. Deze is geschikt voor het snoeien van hard of dood hout en kleinere takken. Voor dikke takken hebben we takkenscharen met hefboomwerking die u enorm veel kracht besparen.

Bij onze heggenscharen kunt u kiezen voor een accuheggenschaar of een elektrische heggenschaar. Een elektrische heggenschaar is doorgaans een pak krachtiger, maar u bent uiteraard wel gebonden aan stroomvoorziening. In grote tuinen kan dit soms een probleem zijn. De draad kan ook als storend ervaren worden. Een heggenschaar met accu is zeer gebruiks- en milieuvriendelijk. Dankzij de accu hebt u meer bewegingsvrijheid. Als u vaak grote heggen moet snoeien, koopt u beter geen accu-heggenschaar om te vermijden dat u zonder stroom valt tijdens het snoeien.

Heggenscharen
Heggenscharen

Ook een manuele zaag komt soms van pas, zeker als u extra dikke takken moet doorzagen.

Manuele zagen
Manuele zagen

Voor het echt zwaardere werk hebben we ook enkele kettingzagen in ons gamma. Daarmee kunt u zonder veel moeite kleine bomen en dikke takken doorzagen.

Kettingzagen
Kettingzagen

Na het snoeien moet u natuurlijk nog ergens naartoe met al dat snoeiafval. Dan is een hakselaar extra handig om uw tuinafval heel fijn te versnipperen. Zo kunt u uw tuinafval nadien composteren en gebruiken als bodembedekker of bemesting.

Hakselaars
Hakselaars

Een mooie tuin stopt natuurlijk niet bij uw gazon en de hagen. U wilt natuurlijk dat ook de paadjes en uw terras piekfijn in orde ligt. Dan komen de volgende producten zeker handig van pas!

Alle bladeren in uw tuin bij elkaar harken en vegen, is best een tijdrovend klusje. Met een krachtige bladblazer kost het u nauwelijks nog tijd en moeite! Koopt u een combinatie van een bladblazer en –zuiger, dan kunt u zowel bladeren wegblazen als opzuigen en opvangen in een opvangzak.

De keuze voor een hogedrukreiniger hangt vooral af van de schoonmaakklus die u voor ogen hebt. Kijk daarvoor naar de werkdruk en wateropbrengst. Hoe hoger de werkdruk en de wateropbrengst, hoe krachtiger uw hogedrukreiniger. De werkdruk van de reiniger wordt uitgedrukt in bar en bepaalt de kracht waarmee het toestel het water naar buiten perst. Een hogere werkdruk zorgt voor een krachtigere waterstraal. De wateropbrengst geeft aan hoeveel water per uur uw hogedrukreiniger verbruikt. Ook voor de wateropbrengst geldt dus hoe hoger, hoe krachtiger.

Hogedrukreinigers
Hogedrukreinigers

Vergeet voorovergebogen of op uw knieën schrobben. Met een van onze voegenreinigers zijn de voegen van uw terras, paadjes, enz. in een mum van tijd weer schoon, zonder moeite.

Elektrische voegenreinigers
Elektrische voegenreinigers

Om uw tuingereedschap in perfecte staat te houden, bieden wij verschillende soorten tuinhuisjes. Alleen zo is uw materiaal perfect beschermd tegen wind en weer en verlengt u aanzienlijk de levensduur. Wij bieden u tuinhuisjes in verschillende materialen en ook enkele grotere garages waarin u zelfs uw auto kwijt kunt.

De meeste van onze tuinhuizen zijn in hoogwaardig noords dennenhout, klaar om behandeld te worden. Deze houtsoort heeft een natuurlijke, warme uitstraling die in iedere tuin past. Zo zien onze tuinhuizen er heel mooi en authentiek uit en zijn ze heel robuust. Om hout te beschermen tegen weersinvloeden moet u het eerst goed impregneren. Gebruik hiervoor een goede beits. Met een dekkende beits dient u uw tuinhuis gemiddeld slechts om de 10 jaar behandeld te worden. Enkele van onze tuinhuizen zijn al geïmpregneerd. Verder hebben wij een heel uitgebreide keuze in verschillende afmetingen en stijlen. Zo vindt u zeker wel een tuinhuis dat past in uw tuin.

Tuinhuizen
Tuinhuizen

Hebt u wat meer ruimte nodig? Kijk dan eens bij onze garages in wit noords dennenhout. Ze zijn geschikt voor 1 auto. Net zoals de houten tuinhuisjes, moeten de garages wel behandeld worden tegen weersinvloeden.

Ziet u op tegen het onderhoud dat een houten tuinhuis vraagt, kijk dan bij onze metalen tuinhuizen, deze zijn vrijwel onderhoudsvrij.

Metalen tuinhuizen
Metalen tuinhuizen

Eigen groenten kweken wordt steeds populairder. Niets is heerlijker en smaakvoller dan zelf geteelde groenten en kruiden eten uit uw eigen tuin. En of u nu een kleine tuin heeft, een balkon, of over een ruim terras beschikt, het is altijd wel mogelijk een kleine moestuinbak of serre te plaatsen. Zo kunt u snel beginnen met het telen van fruit- en groenteplantjes om in de zomer volop te kunnen genieten van een rijke oogst.

Bij Unigro kunt u kiezen uit verschillende modellen moestuinbakken. Zo hebben we handige moestuinbakken met vakken voor het overzichtelijk kweken van verschillenden kruiden, en trapvormige kweekbakken voor planten met verschillende hoogtes. Veel gemak bieden ook de moestuinbakken op poten. Deze nemen niet veel ruimte in beslag en doordat de planten op stahoogte in de bak zitten, zijn ze makkelijk te onderhouden.

Moestuin
Moestuin

Door een serre te gebruiken kunt u al vroeg in het jaar beginnen met het stekken en kweken van planten. De afgesloten en lichtdoorlatende werking van de serre biedt veel warmte waarin zaailingen, stekjes en jonge plantjes volop kunnen groeien en ze zijn goed beschermd tegen wind, kou en dieren.

Serres & kweekkassen
Serres & kweekkassen

Een tuin wordt nog zo gezellig en is pas helemaal afgewerkt met extra verlichting en decoratie. Met de tuindecoratie van Unigro bent u alvast een heel eind op weg. Hoewel planten en struiken al voor de nodige aankleding zorgen, kunt u met de juiste tuindecoratie nog heel wat meer sfeer creëren. Vaak zijn er maar een paar simpele ingrepen nodig om een tuin gezelliger te maken. Een borderomheining met sierlijke krullen, een pergola, een lichtgevende afsluiting, een set solarlampen,... Ze brengen onmiddellijk sfeer in elke tuin!

Solarlampen & led-verlichting 
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan