Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u een televisie?

Tv kiezen Tv kiezen

Als u op zoek bent naar een nieuwe televisie en u door het bos de bomen niet ziet, kan u op ons rekenen om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Vandaag de dag zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een televisietoestel. De televisiemarkt wordt gekenmerkt door een brede waaier van technologieën, kenmerken en functies die u moet kennen, alsook door een groot aantal afkortingen.

Of u nu op zoek bent naar koopadvies of de belangrijkste kenmerken van een tv wilt kennen, hieronder vindt u al ons advies over de verschillende punten waarmee u rekening moet houden om tv's te kopen.

De grootte van het scherm

Of u nu op zoek bent naar een klassieke televisie, een plasma-tv of een smart-tv, de grootte van het scherm is waarschijnlijk een van uw belangrijkste selectiecriteria. Voor maximaal comfort moet u rekening houden met het aantal mensen dat doorgaans tv-programma's kijkt en de plaats waar u uw nieuwe tv wilt plaatsen.

Kies bij voorkeur het grootste schermformaat dat bij uw ruimte en budget past. De ideale grootte voor prijs en prestaties ligt vaak tussen 55 en 65 inch. Wat het beeld betreft, is het beste formaat vaak HD 16 bij 9. Bij onze televisies vindt u een zoekfilter voor het formaat van de televisie om u te helpen uw zoekopdracht te verfijnen.

Televisies tussen 55 en 65 inch ›

Schermgrootte Schermgrootte

Het beste formaat voor de tv hangt ook af van hoe ver u zich van het televisietoestel bevindt. De algemene regel is dat u best op een afstand van de tv gaat zitten die drie keer zo groot is als het scherm voor een HD-tv en 1,5 keer zo groot als het scherm voor een 4K Ultra HD-tv. U kunt dus twee keer zo dicht bij een 4K UHD-televisie gaan zitten.

Het type scherm

Tijdens uw zoektocht naar de ideale televisie, zult u zeker de volgende termen tegenkomen: LED, OLED, QLED en QNED. LED- en QLED-tv's lijken op elkaar in die zin dat ze beide gebruik maken van lcd-schermen met led-achtergrondverlichting.

LED LED

LED

QLED is een marketingterm die betekent dat de televisie gebruik maakt van een laag kwantumstippen. Het verschil is dat QLED-televisies gebruik maken van een laag met kwantumstippen waardoor ze een breder kleurengamma en meer helderheid kunnen produceren, waardoor de beelden nog levendiger worden, ideaal dus om naar sport te kijken. Deze technologie maakt het ook mogelijk om televisie te kijken in een helder verlichte kamer.

Led-televisies ›

OLED OLED

OLED

Hoewel traditionele led/lcd-tv's gebruik maken van achtergrondverlichting om het beeld te verlichten, gaat elke pixel in een OLED-paneel onafhankelijk aan en uit. In plaats van achtergrondverlichting te gebruiken, zenden de pixels zelf licht uit.

Dit betekent dat wanneer de televisie zwart moet weergeven, dus een afwezigheid van licht, de pixels volledig worden uitgeschakeld en u een "echt" zwart krijgt. OLED-televisies produceren dus een veel beter contrast. Deze televisies zijn ideaal voor filmliefhebbers. Ze zijn iets minder fel en komen beter tot hun recht in een kamer die iets donkerder is.

OLED-televisies ›

QNED QNED

QNED

QNED is een nieuwe technologie die LG toepast op sommige van haar led-lcd-televisies. Deze beeldtechnologie combineert de innovaties van mini-led's met de voordelen van kwantumstippen en LG's eigen NanoCell-schermen. Hiermee kunt u kleurrijke beelden bekijken met een hoog contrast en helderheid.

QNED-televisies ›

De resolutie

De resolutie beschrijft het aantal pixels waaruit het beeld is opgebouwd. Hoe meer pixels, hoe beter de definitie van het beeld en hoe fijner de details. Een hoge resolutie is dus altijd beter.

Jarenlang was de resolutie 1920 x 1080, ook bekend als full HD, de norm. Televisieproducenten zijn echter snel overgestapt op Ultra HD-televisies (ook bekend als 4K of UHD). Deze 4K-modellen hebben vier keer zoveel pixels als de huidige HDTV-schermen.

Het belangrijkste voordeel van 4K-televisies is dat kleine objecten op het scherm gedetailleerder zijn, net als de tekst. Over het algemeen zien de beelden er rijker en realistischer uit dan op een HDTV.

De resolutie De resolutie

Het scherpere beeld heeft ook als voordeel dat u het scherm comfortabel van op een kortere afstand kunt bekijken, waardoor grotere tv's comfortabeler zijn om naar te kijken in een huis van normale afmetingen.

Ultra HD-video's zijn van superieure kwaliteit en streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Video en zelfs YouTube bieden steeds vaker 4K-content aan.

4K-televisies ›

Als u denkt dat de overstap naar 4K-resolutie al geweldig is, zult u versteld staan van de 8K-resolutie, die met 7680 x 4320 pixels de details nog verder vergroot. De prijs van zo'n televisie is echter nog steeds erg hoog, zodat 4K-tv's momenteel nog meer waar voor hun geld bieden. Deze categorie van televisies kan u dus beter buiten beschouwing laten als u op zoek bent naar een goedkope tv.

Sommige televisies beschikken ook over HDR-functionaliteit, waarmee wordt bedoeld dat ze meer kleuren, meer contrastniveaus en een hogere helderheid kunnen bieden. HDR is in wezen een upgrade naar het 4K-formaat, of Ultra HD (het is niet van toepassing op 1080p HDTV's).


De Smart-tv De Smart-tv

De Smart-tv

De meeste televisies van vandaag zijn uitgerust met een ingebouwd wifi-systeem waarmee u via wifi of een ethernetkabel verbinding kunt maken met internetdiensten zoals Netflix, films en series on demand kunt downloaden, alleen of met partners spelletjes kunt spelen, naar muziek kunt luisteren of zelfs berichten op sociale netwerken kunt plaatsen. Bepaalde modellen zijn zelfs uitgerust met een spraakassistent.

Dankzij hun Bluetooth-verbinding kunt u met Smart tv's een apparaat zoals een dvd-speler op uw televisie aansluiten zonder dat u onhandige en lelijke kabels nodig heeft.

Maar ondanks hun vele kwaliteiten zijn niet alle Smart tv's gelijkwaardig. Veel merken bieden Smart tv-functies aan zonder aan te geven welke platforms ze gebruiken. Controleer dus zeker deze informatie als u een volledige ervaring zonder beperkingen wilt.

Smart TV ›

De geluidskwaliteit

Wat de geluidskwaliteit betreft, zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals het vermogen en het aantal speakers.

Het vermogen van een luidspreker wordt aangegeven met het aantal watt. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger het geluid. Dit betekent dat de televisie op een hoger volume kan worden gezet en dat het geluid bij een hoger volume helderder zal zijn. Het vermogen van de gemiddelde televisieluidspreker varieert tussen 6 en 20 W.

Dit vermogensniveau is geschikt voor standaard tv-gebruik, bijvoorbeeld voor het kijken naar een uitzending. Voor een intensere geluidsbeleving raden wij u aan ten minste één aparte soundbar aan te schaffen.

Soundbars ›

Wat het aantal luidsprekers betreft: de meeste televisies zijn voorzien van twee stereoluidsprekers. Wanneer een televisie extra luidsprekers heeft, levert hij meer vermogen en een breder frequentiebereik.

Sommige televisies hebben zelfs extra luidsprekers die op verschillende posities zijn gericht voor een meer omvattend geluid.

De muurbeugel

Zodra u uw televisietoestel hebt gekozen, kunt u besluiten het aan een muurbeugel te bevestigen. Dit product heeft tal van voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld heel wat ruimte besparen die anders door een tv-meubel zou worden ingenomen.

Muurbeugels verhogen ook de veiligheid van televisietoestellen. Door ze stevig te bevestigen, voorkomt u dat ze omvallen. Dit is vooral een voordeel als u thuis jonge kinderen heeft.

Muurbeugels ›

Soundbar Soundbar
De muurbeugel De muurbeugel

Wat ook uw voorkeuren zijn voor televisies, Unigro biedt een breed gamma modellen en accessoires uit voorraad aan. U vindt op de website hoogtechnologische producten van de merken Samsung, Philips, LG en vele anderen.

Eenmaal op de pagina met televisies, kunt u de filters gebruiken om betere zoekresultaten te krijgen. Controleer voordat u uw bestelling afrondt of er kortingen en promoties op onze producten zijn. Vergeet ook niet u in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Het enige wat u nog hoeft te doen, is profiteren van de snelle levering en de garantie van Unigro. Als u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice voor meer advies.

Naar alle televisies ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan