Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best een tv-meubel?

tv-meubel kiezen tv-meubel kiezen

U hebt een nieuwe televisie gekocht en nu moet u die nog installeren. Maar gewoon wat verschillende kabels en snoeren aansluiten is niet genoeg om uw nieuwe televisie klaar te hebben voor een filmavond. Uw apparaten kunnen bijvoorbeeld niet zomaar op de grond staan. En een tafel met poten is nu net iets te gewoontjes...

U moet uw televisie ook op de juiste hoogte hebben, uw accessoires kunnen opbergen, de kabels wegwerken en uw televisiescherm tot zijn recht laten komen. De keuze van een goed type tv-meubel om uw televisie op te zetten, kan dan ook even belangrijk zijn als de keuze van uw toestel.

Dankzij alle opties qua tv-meubels die beschikbaar zijn, kunt u geneigd zijn om het eerste beste meubel te kopen. Toch besteedt u beter wat tijd om een meubel te kiezen dat het best bij uw woonkamer past. Het televisiemeubel moet niet alleen voor uw woonkamer geschikt zijn, maar moet ook voor uw televisie de juiste keuze zijn.

Hierna vindt u een leidraad aan de hand waarvan u het perfecte tv-meubel kunt kiezen. Zo zal een tv-standaard met een goedkope tv-kast meteen al meer uitstraling hebben. U vindt er uitleg over de verschillende meubelen die Unigro voorstelt, en tips in verband met de afmetingen, de verschillende materialen en het design voor uw interieurstijl.

Kies de stijl van uw tv-meubel

Tv-meubels zijn verkrijgbaar in heel wat decoratieve elementen, gaande van gegroepeerde rekjes met afgerond onderstel en tv-schappen tot meer asymmetrische vormen en onderhoudsvriendelijke afwerkingen zoals melamine. Welke voorkeur u ook hebt, vermijd om te veel verschillende stijlen te mengen, anders creëert u een overladen sfeer.

Houdt u aan tv-meubels die goed bij uw woonstijl en de huidige inrichting van uw living aansluiten. Eenvoudige geometrische lijnen en open schappen geven een moderne ruimte een minimalistische uitstraling. Kies voor bleke, neutrale kleuren, wit of lichtgrijs zodat uw woonkamer helderder en ruimer lijkt.

Witte en grijze tv-meubels ›

Witte en grijze tv-meubels 1 Witte en grijze tv-meubels 1
Witte en grijze tv-meubels 2 Witte en grijze tv-meubels 2

Wat massief hout met een donkere kleur, een dik frame en sierlijke details als decoratie betreft, vormt dit een elegante aanvulling voor klassiek aandoende interieurs.

Kies het materiaal van uw tv-meubel

Wat het materiaal betreft, hebt u heel wat mogelijkheden. Hierna volgt een overzicht van de verschillende materialen die het vaakst worden aangewend om een televisiemeubel te maken.

Hout Hout

Hout

Massief hout is een uitstekende optie om aan uw living warmte en textuur toe te voegen. Het geeft uw woonstijl meteen een landelijk karakter. Volle tv-meubels zijn doorgaans robuust en duurzaam. Bovendien hebt u een ruime keuze wat gekleurde en gelakte afwerking betreft, zodat deze kast zo goed mogelijk op de esthetiek van uw woning is afgestemd.

Kies voor hard hout, zoals eik of grenen voor een kast van de beste kwaliteit die heel lang zal meegaan. Opteer voor een donkere afwerking (kleur bruin) voor een tv-meubel landelijk van stijl in een traditionele woning, of voor een lichtere, beige afwerking voor een living met modern interieur.

Tv-meubels van massief hout ›

MDF MDF

MDF

MDF is samengesteld uit hout en vormt een betaalbaar alternatief voor massief hout. MDF is gemaakt van houtlagen die aan elkaar zijn gelijmd. Het is een robuust materiaal dat de nerfstructuur van hout vertoont, zonder de beperkingen van het gewicht ervan. Voor een tv-wandmeubel zwevend aan de muur vastgemaakt is dit materiaal de ideale keuze.

Naast het design aspect, is een product gemaakt van MDF vaak heel aantrekkelijk door de betaalbare prijs. Kies een tv-meubel van MDF met strakke lijnen en neutrale afwerking voor uw Scandinavisch ogende woonkamer.

Tv-meubels van MDF ›

Metaal Metaal

Metaal

Metaal is een uitstekende optie. Het is makkelijk te onderhouden en biedt uitzonderlijke duurzaamheid en stabiliteit. U kiest best voor hang- & wandmeubelen met een frame van dik staal, ijzer of aluminium.

Een televisiemeubel met een zwart metalen steunstructuur is een uitstekende optie voor moderne huizen of industriële stadswoningen, maar ze kunnen ook aan een boerderijwoning of een landelijk gelegen huisje een rustieke uitstraling geven.

Tv-meubels gedeeltelijk van metaal ›

Glas Glas

Glas

Gehard glas geeft uw tv-meubel een open, licht aspect dat een kleine ruimte groter kan doen lijken. Het is ideaal als u decoratieve voorwerpen als blikvanger erop wilt zetten. Modellen van glas zijn perfect te combineren met een metalen frame met glanzende afwerking, om uw interieurstijl een vleugje vintage charme te geven.

Tv-meubels van glas ›

Keuze van de afmetingen van het tv-meubel

Misschien begint u zich af te vragen hoe groot uw tv-meubel best moet zijn? Denk eraan dat u met twee belangrijke maten rekening moet houden als u de maat van een tv-meubel kiest: de minimale breedte en de kijkhoogte.

Tv-afmetingen worden diagonaal genomen, terwijl afmetingen van tv-meubels horizontaal worden genomen. Bovendien wordt een plat scherm in inches gemeten, terwijl de afmetingen van meubelen vaak in centimeter wordt uitgedrukt.

De juiste breedte voor uw tv-kast vinden is niet enkel een kwestie van esthetiek. Want als u een te kleine tv-kast voor uw televisie gebruikt, vergroot het risico dat het toestel valt. Dat is vooral gevaarlijk als u jonge kinderen in huis hebt.


de afmetingen de afmetingen

Om het ideale tv-meubel te vinden om uw televisie op te zetten en voldoende ruimte voor andere apparaten te hebben, moet u uw televisie meten maar ook de tv-ruimte die u ter beschikking hebt.

Meet uw televisie van de ene rand tot de andere om de breedte en de diepte te kennen. Voeg vijf centimeter toe aan de breedte van de televisie om de minimale breedte van uw kast te verkrijgen. In het ideale geval laat u 10 tot 15 cm aan weerszijden van uw televisie om voldoende ruimte te hebben om er decoratie of multimedia-apparatuur naast te zetten, rekening houdend met de plaatsbeperkingen van de kamer.

Meet de ruimte die u voor de kast hebt voorzien en voeg aan elke zijkant een vijftiental centimeter vrije ruimte toe, zodat u bij de kabels kunt.

Wat de kijkhoogte betreft, moet het midden van de televisie in één lijn zijn met uw ogen wanneer u op uw sofa neerzit. Meet de hoogte tussen de vloer en uw ogen wanneer u neerzit. Meet daarna de hoogte van de televisie, van de onderkant tot de bovenkant.

Trek de helft van de hoogte van de televisie af van uw hoogte wanneer u neerzit om de juiste hoogte voor uw tv-meubel te verkrijgen. Deze maat kan variëren in functie van de afstand waarop u zit ten opzichte van uw televisie.

De aanbevolen ideale kijkafstand is ongeveer tweemaal de grootte van het televisiescherm. Als u bijvoorbeeld een televisie van 60 inches hebt, dan is de beste kijkafstand ongeveer 3 meter (120 inches).

de afstand de afstand

Denk ook aan de indeling van het tv-meubel

Om uw tv-ruimte extra te benadrukken, zorgt u best dat er niet te veel op en rond staat. Denk aan het aantal voorwerpen dat u erin wilt bergen. Bij een televisie horen vaak andere producten zoals een decoder, afstandsbedieningen of luidsprekers, waarvoor u ook opbergruimte nodig hebt.

Met lades, open schappen en deuren kunnen tv-wandkasten in allerlei combinaties worden samengesteld. Het is belangrijk om zeker te zijn dat u voldoende ruimte hebt om alle apparatuur op te bergen, zodat u geen andere meubelen voor extra opbergruimte moet kopen. Zorg er dus voor dat u alles goed opmeet en uw tv-afmetingen bij de hand hebt, zodat uw tv-kasten met deurtjes of zwevend tv-meubel zeker geschikt is.

Uit alle mogelijke oplossingen hoeft u uit ons assortiment dan alleen maar de kasten te kiezen die het beste passen. Sommigen waarderen de eenvoud van rekjes om dvd's en decoratie artikelen mooi erop te kijk te zetten, terwijl anderen hun spullen liever in meerdere lades of achter deuren wegstoppen.


> de indeling de indeling

Welk type tv-meubel u ook verkiest (houten tv-meubels, zwevende tv-meubels, een industrieel tv-meubel, een hangende tv-kast, een zwarte tv-kast...), bij Unigro vindt u altijd wat u nodig hebt. Gebruik het uitklapmenu om de verschillende soorten producten te bekijken en combineer filters om de meest pertinente zoekresultaten te verkrijgen. Selecteer de filter voor tv-meubelen om ons selecte assortiment producten weer te geven.

Wanneer u uw winkelwagen valideert en uw bestelling betaalt, denk er dan aan om te controleren of er geen aanbiedingen op onze producten zijn. Nu hoeft u enkel nog van de vele voordelen van Unigro te profiteren: interessante aanbiedingen, een snelle levering, verschillende betaalmogelijkheden en een klantendienst die voor u klaar staat als u hulp of inspiratie nodig hebt.

Naar alle tv-meubels ›
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan