Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Hoe kiest u best een van onze zetels?

Hoe kiest u best een van onze zetels Hoe kiest u best een van onze zetels

Het kiezen van de juiste zetel voor uw woonkamer hoort bij de belangrijkste beslissingen qua meubilair. Vergeet niet dat de woonkamer een van de kamers in huis is waar we de meeste tijd doorbrengen.

Ontspannen na het werk, televisie kijken, vrienden ontvangen, een dutje doen enzovoort. Al deze activiteiten gebeuren op een zetel! Lees dus eerst onze tips over hoe u de perfecte zetel kiest die past bij uw stijl en kamer voordat u blindelings een nieuw bankstel gaat kopen.

Waaraan u moet denken voordat u een zetel koopt

Voordat u begint na te denken over de kleur van de stof of het ontwerp van uw volgende zetel, zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden.

Uw levensstijl

Neem voordat u zich verdiept in de verschillende producten en stijlen van zetels, even de tijd om na te denken over uw levensstijl en wat u in het dagelijks leven van een zetel verwacht. Als u huisdieren of kinderen hebt, kan het een goed idee zijn om een stoffen bekleding te kiezen die bestand is tegen vlekken. Als ontspanning en comfort uw eerste zorg zijn, kunt u misschien kiezen voor een verstelbare zetel.

De vorm van de zetel

Unigro biedt een breed scala van producten in verschillende vormen en maten, zoals zetels voor één persoon en banken met twee of meer zitplaatsen. Aan u om te bepalen welk product het best past bij uw interieur.

Hoekzetels zijn bijvoorbeeld ideaal voor grote open ruimtes die verdeeld moeten worden. Deze producten worden met name gebruikt om de woonkamer van de eetkamer te scheiden. Ze kunnen veel mensen ontvangen, maar zijn niet geschikt voor elke woonkamer vanwege hun grote afmetingen.

Hoeksalons >

hoeksalon 1 hoeksalon 1
hoeksalon 2 hoeksalon 2

Als uw ruimte kleiner is, loont het niet de moeite om een zetel te plaatsen die plaats biedt aan twee of meer personen maar waarvoor u de plaats niet hebt. Kies in plaats daarvan voor zetels voor 1 persoon rond een mooie salontafel.

Aarzel niet om één of meer relaxzetels te kiezen. Zo kunt u altijd comfortabel slapen voor de televisie als u daar zin in hebt.

Relaxzetels >

relax relax

Wat maakt een zetel comfortabel?

Wanneer u op zoek gaat naar een zetel is de verleiding groot om alleen naar het design te kijken en niet te letten op het comfort. Nochtans is het essentieel om na te denken over hoe u dit nieuwe product denkt te gaan gebruiken. Hieronder vindt u enkele belangrijke vragen die u zichzelf moet stellen om een comfortabele zetel te vinden die aan uw behoeften en voorkeuren voldoet.

Zetel Zetel

Diepte van de zitting

Om de juiste diepte van de zitting te vinden, moet u eerst bedenken hoe u het liefst wil zitten. Zit u meestal met uw voeten op de grond of buigt u liever uw benen?

Als u uw voeten graag op de vloer laat rusten, hebt u een zitdiepte nodig die uw dijen ondersteunt en uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen houdt. Dit moet ongeveer 50 centimeter zijn als u tussen 1,60 m en 1,75 m groot bent.

Als u zich liever opkrult dan rechtop te zitten, hebt u iets meer ruimte nodig. Kies dus voor een diepe zetel, vooral als u van plan bent extra kussens toe te voegen.

Zetel 2 Zetel 2
Zetel 3 Zetel 3

De lengte

Naast de breedte is ook de keuze van de lengte erg belangrijk. Kies voor een product met een lengte die u in staat stelt te gaan liggen zoals u dat wilt. Als u graag languit gaat liggen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zetel met drie zitplaatsen in plaats van een zetel met twee zitplaatsen.

De typische lengte van een zetel met drie zitplaatsen is ongeveer 2,5 meter, maar u kunt kiezen voor een langere of kortere lengte, afhankelijk van wat u nodig hebt en hoe groot u bent.

3-zit >

Zetel 4 Zetel 4

De hoogte van de rugleuning

De ideale hoogte van de rugleuning van uw zetel is ook afhankelijk van uw eigen lengte. Als u van plan bent een televisie voor de zetel te plaatsen, denk er dan over na of u een hoofdsteun wilt.

Hoofdsteun >

De typische hoogte van de rugleuning van de meest comfortabele zetels ligt meestal tussen 65 en 80 centimeter, maar grotere mensen vinden meestal dat een hogere rugleuning een betere ondersteuning biedt.

Hoofdsteun Hoofdsteun

Nieuwe zetel: welk materiaal kiezen?

Er bestaan zetels in diverse materialen, elk met andere kenmerken qua uiterlijk en prijs. De collectie is zo groot dat het soms moeilijk kan zijn om te kiezen. Om hier duidelijk in te scheppen, houdt u best rekening met uw manier van leven. Als u bijvoorbeeld huisdieren en kleine kinderen in huis hebt, hebt u een sofa nodig die gemaakt is van duurzame en gemakkelijk schoon te maken materialen.

Denk ook aan de manier waarop u de zetel zal gebruiken. De zetel die voor uw televisie staat en het meest gebruikt wordt, zal duurzamer moeten zijn dan een zetel die slechts occasioneel wordt gebruikt. Ontdek hieronder de voor- en nadelen van enkele van de populairste bankbekledingen die op Unigro verkrijgbaar zijn.

Leder Leder

Leder

Leder geeft uw ruimte meer stijl en uitstraling door zijn elegantie en maakt het luxueuzer dan andere soorten bekleding. Bovendien zijn lederen zetels ideaal voor huiseigenaars die aan allergieën lijden, aangezien ze allergenen zoals huidschilfers van huisdieren of stofmijt niet zo gemakkelijk vasthouden als stoffen zetels.

Een lederen zetel zal niet vervagen of verkleuren zoals andere soorten zetels. Hij kan tientallen jaren meegaan als hij goed wordt onderhouden. Zolang vloeistoffen die op de zetel worden gemorst snel worden opgeruimd, bestaat er geen risico op vlekken of beschadiging van het leder.

Jammer genoeg zijn lederen fauteuils meestal veel duurder dan andere soorten zetels, wat het voor sommige mensen moeilijk, zo niet onmogelijk, kan maken om ze te kunnen aanschaffen.

Salons in leder >

Kunstleder Kunstleder

Kunstleder

Kunstleder is gemaakt van kunstmatige materialen die met chemicaliën zijn behandeld om ze de textuur, de kleur en het gevoel van echt leder te geven.

Kunstleder heeft vele voordelen: het is veel goedkoper dan echt leder, het is zeer veelzijdig qua stijl, kan worden afgewerkt in glans of mat en het is zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Tenslotte is het goed bestand tegen vlekken en UV.

Dit model van zetel heeft echter ook nadelen. Het ademt minder goed dan zijn natuurlijke tegenhanger en behoudt zijn glans minder lang. Het is ook gevoeliger voor scheuren.

Salons in kunstleder >

Microvezel Microvezel

Microvezel

Net als kunstleder heeft microvezel zijn eigen voor- en nadelen. Een van de redenen waarom zetels in microvezel zo populair zijn, is hun vermogen om de levendigheid van hun kleur te behouden, een eigenschap die gewaardeerd wordt mensen die de voorkeur geven aan felle kleuren boven neutrale tinten zoals zwart of taupe. Als u een groot gezin hebt, zijn ze een goede optie vanwege hun duurzaamheid en vlekbestendigheid.

Anderzijds is het grootste nadeel van zetels in microvezel dat ze de neiging hebben stof, haar en andere kleine deeltjes aan te trekken. Ze zijn dus niet aan te raden voor eigenaars van huisdieren.

Salons in microvezel >

Polyester Polyester

Polyester

Polyester heeft het voordeel dat het zeer resistent is in vergelijking met natuurlijke materialen, zowel wat vlekbestendigheid als UV-bestendigheid betreft. Daardoor behoudt het zeer goed zijn kleuren doorheen de tijd. Het kan ook met andere vezels worden gemengd om uitstekende resultaten te bereiken op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Salons in polyester >

Unigro heeft prachtige fauteuils en zetels in de aanbieding die gemaakt zijn van een mengsel van katoen en polyester. Deze hybride artikelen hebben het voordeel dat ze robuust zijn, maar toch zacht aanvoelen en goed ademen.

Welk type artikel u ook kiest, u kunt altijd rekenen op de service en snelle levering van Unigro.

Alvorens uw bestelling te plaatsen, uw winkelwagen te valideren en een van de voorgestelde betalingswijzen te kiezen, vergeet niet te controleren of er misschien promoties te vinden zijn op een lijst artikelen die einde collectie zijn om van de beste prijzen te kunnen profiteren. Vergeet u ook niet te abonneren op de nieuwsbrief van Unigro om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, inspiratie te vinden en tal van ideeën voor uw interieur op te doen.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan