Let op, geld lenen kost ook geld. (1)

Ontdek onze tips om één van onze zwembaden online te kopen

Découvrez nos conseils pour profiter d’une de nos piscines Découvrez nos conseils pour profiter d’une de nos piscines

Nu de zomerse warmte eraan komt, is een verfrissende plons in een zwembad buiten voor vele gezinnen een heerlijk vooruitzicht. Als u in uw tuin geen ingegraven zwembad hebt, dan is de aanschaf van een opblaasbaar zwembad of een opzetzwembad de beste manier om lang plezier te beleven en samen met uw gezin zalige momenten door te brengen.

Een grote tuin is helemaal niet nodig, er zijn heel wat zwembaden die ook voor een kleine ruimte perfect zijn om voor verkoeling te zorgen. Hierna vindt u een beschrijving van de verschillende soorten zwembaden en bijhorende accessoires die wij beschikbaar hebben, een overzicht van de voor- en nadelen, en een aantal tips voor het onderhoud.

Hoe het perfecte zwembad te kiezen?

Hebt u een grote of een kleine tuin? Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk, want dit bepaalt de grootte van het opblaasbaar zwembad dat u straks zult kopen.

Natuurlijk moet u erop letten dat u nog voldoende ruimte hebt om rond te lopen wanneer het zwembad eenmaal geïnstalleerd is. Denk ook aan uw kinderen, die veel plezier zullen beleven wanneer ze rond het zwembad spelen en die ook overal in de tuin willen rondlopen.

Nadenken over een zwembad bouwen begint met de keuze van de grootte van uw zwembad, maar ook de vorm is belangrijk. Een ronde vorm behoort tot een van de populairste opties, omdat u zo het best van een groot oppervlak geniet. Als u wat minder plaats hebt, geef dan de voorkeur aan een rechthoekige of ovale versie, om uw ruimte maximaal te benutten.

Comment bien choisir sa piscine Comment bien choisir sa piscine

De verschillende soorten zwembaden

Op de website van Unigro vindt u een selectie zwembaden van de beste merken, onder andere van het merk Intex, een specialist in zwembaden en leverancier van onder andere het Prism Frame zwembad. Filter uw zoekopdracht op de website van Unigro om uw gedroomde eigen zwembad te vinden wat de prijs, het model en het merk betreft, en vertrouw op onze expertise.

Hierna vindt u een overzicht van de verschillende producten in ons assortiment die online te koop zijn, met een beschrijving van de vele voordelen en de nadelen. Zo kunt u in alle vertrouwen een zwembad online kopen en profiteert u van de kwaliteitsvolle klantendienst van het professionele team van Unigro.

Zwembad Easy Set

Het belangrijkste voordeel van de pvc zwembaden van het type Easy Set is dat de opbouw ervan heel eenvoudig is. Na de levering volstaan een vijftiental minuten om het zwembad gebruiksklaar te hebben. Dit zwembad behoort tot de modellen met de beste prijs op de markt.

Om zoveel mogelijk te besparen, kan een abonnement op de nieuwsbrief en de sociale netwerken van Unigro u helpen om op de hoogte te blijven van laatste trends, nieuwe producten en promoties die Unigro regelmatig voorstelt.

Naast de aantrekkelijke prijs, spreekt dit zwembad ook klanten met kinderen aan, omdat de wanden van pvc geen stalen palen hebben waaraan de kleintjes zich kunnen pijn doen. Een minpuntje van het zwembad Easy Jet is dan weer dat het minder stevig is. U dient vooral te vermijden om op de wanden te gaan leunen, om te voorkomen dat de inhoud van het zwembad wegstroomt.

Zwembaden Easy Set ›

Piscine Easy Set Intex 1 Piscine Easy Set Intex 1
Piscine Easy Set Intex 2 Piscine Easy Set Intex 2

Opzetzwembad

Een opzetzwembad of frame pool is een zwembad dat de nodige stevigheid kan garanderen aan de hand van een structuur van stalen buizen, die het zwembad ondersteunen. Dit type zwembad is gewoonlijk robuuster dan een zwembad Easy Set.

Een opzetzwembad heeft vele voordelen, zeker wat het ruimtebeslag betreft. Unigro stelt verschillende opzetzwembaden van pvc in diverse maten voor, maar in een basis opzetzwembad kunnen gewoonlijk drie tot vier volwassenen. Door de rechte wanden wint u ook zwemoppervlak, wat liefhebbers van de zwemsport zeker zullen waarderen.

Toch heeft een opzetzwembad een aantal nadelen, onder andere omdat de bouw ervan wat meer tijd in beslag neemt. Het duurt ook veel langer om dit zwembad te vullen, en het is moeilijker op te bergen.

Opzetzwembaden ›

Piscine à cadre Intex Piscine à cadre Intex
Piscine à cadre Exit Piscine à cadre Exit
Piscine à cadre Bestway Piscine à cadre Bestway

Spa

Wie heeft nog nooit overwogen om thuis een spa te installeren, om op elk moment comfortabel in de tuin heerlijk te ontspannen? Die droom kunt u dankzij Unigro ook waarmaken. In ons assortiment vindt u opblaasbare spa's voor ongelooflijke prijzen. Sommige modellen hebben zelfs buitenwanden die op hout lijken. De garantie om van de warmte van een hoogwaardige spa te genieten, die voor de beste spa's niet moet onderdoen.

Onder de pluspunten van dit soort producten is de prijs zeker het vermelden waard, die heel wat lager ligt dan een traditionele spa. Het voordeel van een opblaasbare pool is ook dat die gemakkelijk kan verplaatst worden. U kunt die overal neerzetten waar u maar wilt, volgens uw persoonlijke voorkeur of het seizoen van het jaar.

Sommige mensen verkiezen ook om het alleen in een bepaald seizoen te gebruiken. Dat vermindert niet alleen de gebruikskosten, maar maakt het onderhoud ervan ook wat lichter. Als u denkt dat u uw spa slechts een deel van het jaar zult gebruiken, dan vormt dit product een ideale optie. Opblaasbare spa's hebben natuurlijk een aantal minpuntjes. Het kan onder andere flink wat duren om ze te verwarmen.

Spa's ›

lay-z spa 1 lay-z spa 1
lay-z spa 2 lay-z spa 2
lay-z spa 3 lay-z spa 3

Baby- en kinderzwembaden

Zwembaden voor de allerkleinsten bieden een aangepast, veilig speeloppervlak. Bij de levering wordt dit zwembad gewoonlijk opgeplooid geleverd in een opbergzak of een kleine doos. U kunt dit zwembad dan ook makkelijk meenemen, bijvoorbeeld om van de warme dagen aan zee of in een vakantiewoning te genieten. Dit zwembad is ook zeer makkelijk op te bergen, zodat u er lang plezier aan beleeft. Als het zwembad leeg is, de lucht eruit is afgelaten en netjes opgeplooid is, kunt u het op een rek leggen.

Kinderzwembaden hebben eveneens een aantal nadelen. Ze zijn fragiel en kunnen makkelijk lek raken. En wanneer ze eenmaal te veel beschadigd zijn, worden ze vaak onbruikbaar. Wij raden u dan ook aan om een reparatiekit aan te schaffen, die bij sommige modellen soms meegeleverd wordt. Het kan ook moeilijk zijn om de lucht er weer uit te laten. U moet het zwembad correct oprollen om alle lucht eruit te krijgen.

Baby- en kinderzwembaden ›

fun 1 fun 1
fun 2 fun 2
fun 3 fun 3

fun 4

Hoe een zwembad onderhouden?

Opblaasbare zwembaden worden vooral gewaardeerd om hun aantrekkelijke prijs en hun structuur die weinig plaats inneemt. In vergelijking met ingegraven zwembaden, zijn ze ook makkelijker schoon te maken en te onderhouden.

Toch kunnen algen, dode bladeren en bacteriën zich in het water nestelen, net als bij traditionele zwembaden, en uw plezier bederven. Om deze ongemakken te vermijden, geven we u hierna een aantal onderhoudstips.

Maak het zwembad na elk gebruik schoon

Een klein zwembad kan snel vuil worden, en u zult het natuurlijk niet opplooien en opbergen als het vuil is. Let er dan ook op om het regelmatig leeg te gieten en schoon te maken.

Gebruik een schepnet

Dit gereedschap is ontworpen om dode bladeren en andere residuen te verzamelen die op het wateroppervlak drijven. Zo houdt u uw eigen zwembad netjes en vermijdt u dat het water besmet raakt.

netje netje

Gebruik een zwembadzuiger

Dit behoort tot de accessoires die niet alleen leuk zijn om te gebruiken, maar het is ook bijzonder doeltreffend om onzuiverheden en zand op de bodem van het zwembad weg te zuigen.

Zwembadaccessoires ›

reiniger reiniger
robotreiniger robotreiniger

Gebruik een zandfilter

Een zandfilter is een zeer performant filtersysteem. In tegenstelling tot andere mechanismen weerhoudt een zandfilter zowel grote als kleine vuildeeltjes. Een zandfilter zal niet alleen haren, insecten en bladeren elimineren, maar kan ook minuscule vervuilende stoffen filteren.

Waterbehandeling ›

pomp pomp

Dek het zwembad af

Via deze techniek kunt u het water van het zwembad schoon houden wanneer u het zwembad enkele dagen niet gebruikt.

Afdekzeilen ›

afdekzeil afdekzeil

Welke accessoires kiezen voor uw zwembad

Naast producten die u nodig hebt om het zwembadwater schoon te houden, zoals een zandfilter, kunt u natuurlijk ook een aantal accessoires uit ons assortiment aanschaffen om uw hoekje voor waterpret nog leuker te maken. Laat uw verbeelding de vrije loop.

Koop bijvoorbeeld een schaduwzeil om tijdens broeierige zomerdagen van wat schaduw te genieten. Unigro stelt u een zeil van Intex voor, dat snel gemonteerd kan worden. Een paar klikken voor de opbouw en het zit mooi in elkaar.

Denk er ook aan om een fontein aan de rand van uw zwembad te installeren. Dit geeft meteen een meer ontspannende uitstraling aan uw zwembadhoekje. Sluit uw ogen en ontspan bij het zacht ruisende geluid van de waterdruppels.

U kunt de bodem van uw zwembad ook met vloertegels beschermen. Bij Unigro vindt u modellen van synthetisch materiaal voor een aantrekkelijk prijsje die zeer makkelijk te monteren zijn. U kunt ze meteen aan uw winkelmandje toevoegen. Deze vloertegels kunnen ook in een spa worden gebruikt.

Een trap is eveneens handig om makkelijk in en uit uw zwembad te stappen. Dit accessoire zorgt er trouwens voor dat uw zwembad langer meegaat, want zo raakt u de wanden niet aan telkens u in en uit het water gaat. Let erop dat u een model kiest dat voor de hoogte van uw zwembad geschikt is.
En als u kinderen hebt, denkt u best ook aan iets leuks voor hen. Unigro stelt een ruim assortiment producten voor van Intex en andere merken, zoals opblaasbare matrassen, boeien en waterpistolen voor een aardig prijsje.

Zwembadaccessoires ›

baldoel baldoel
poolschool poolschool
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan