GRATIS Premium cadeaus + nog veel meer voordelen bij elke bestelling Gebruik promocode 342E Meer informatie

Kies uw perfecte matras

We brengen ongeveer 1/3 van ons leven door in bed, een goede matras is dus echt een must. Uw matras bepaalt namelijk in grote mate de kwaliteit van uw slaap en de gezondheid van uw rug. Daarom biedt Unigro u een gevarieerd gamma matrassen aangepast aan uw specifieke wensen en behoeftes. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende types matrassen en extra behandelingen, zo kiest u zeker de juiste matras.

Welke matrassen bestaan er?

Een matras is opgebouwd uit een kern met aan beide kanten nog 1 of meerdere lagen drukverdelend materiaal. Hier vindt u meer informatie over de verschillende soorten matraskernen. Om alle matrassen met 1 bepaalde kern te bekijken, klikt u gewoon op de bijhorende afbeelding.

Polyether

Polyether »

Deze matrassen zijn dankzij hun uitzonderlijke veerkracht uiterst geschikt voor lattenbodems en rolbodems. Ze zijn licht, duurzaam en hebben een heel prettig ligcomfort. Bovendien is polyether ook heel geschikt voor kindermatrassen.

Comfortschuim

Comfortschuim »

Ook wel schuim met hoge densiteit of koudschuim genoemd. Deze matrassen hebben dezelfde voordelen als polyether, maar met een nóg betere veerkracht en vochtregulatie. Ze passen zich aan uw lichaam aan en geven ondersteuning waar nodig dankzij de progressieve tegendruk: hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft. Comfortschuim is ook prima geschikt voor kindermatrassen.

Matelas à ressorts Bonnell

Bonnellverenmatras »

Deze grote, duurzame veren zijn bijzonder sterk en stevig. Doordat ze voor veel verluchting zorgen, zijn matrassen met Bonnellveren zeer hygiënisch.

Bonnellverenmatras

Pocketveren »

Deze kleine, tonvormige veertjes zitten allemaal verpakt in een afzonderlijk zakje en bieden een optimale ondersteuning van de rug. Pocketveren maken bovendien weinig lawaai en zorgen voor een betere verluchting en temperatuurregeling.

Ga voor een extra comfortlaag met een bovenmatras.

Bovenmatras »

Ga voor een extra comfortlaag met een bovenmatras. Deze extra matras helpt de levensduur van uw gewone matras te verlengen en is ook ideaal als topper op een tweepersoonsbed met 2 aparte matrassen.

Extra behandelingen

Om u nog meer comfort te bieden, zijn veel matrassen ook voorzien van een extra behandeling. Ideaal bij allergieën. Zo geniet u van een nog betere slaap! Als u op de afbeeldingen doorklikt, krijgt u meteen alle matrassen met die behandeling te zien.

Sanitized

Sanitized »

Sanitized is een efficiënte, veilige en duurzame behandeling tegen allerlei bacteriën en schimmels. Goed voor een volledige hygiëne en bescherming van uw matrassen en hoofdkussens.

Protection Plus

Protection Plus »

Uw matras is een geliefde broeihaard voor huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Het unieke Protection Plus-programma biedt daarom een drievoudige bescherming : zowel de tijk, de kern en de schuimlaag rond de kern zijn antiallergisch behandeld. Dankzij de Aegis-behandeling hebt u bovendien minder last van stress en transpiratie.

Matrassen voor de gevoelige rug

Veel rug- en schouderklachten kunnen te wijten zijn aan een verkeerde slaaphouding of matras. Reden genoeg dus om hier aandacht aan te besteden. Onze matrassen voor de gevoelige rug zorgen voor een perfecte ondersteuning van schouders en rug en verminderen de druk op de ruggegraat.Matrassen met comfortschuim en pocketveren zijn de keuze bij uitstek voor de gevoelige rug. Matrassen met comfortschuim passen zich aan uw lichaam aan en geven ondersteuning waar nodig dankzij de progressieve tegendruk : hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft. Sommige matrassen met pocketveren hebben ook nog 7 extra comfortzones. Voor de juiste ondersteuning zijn deze comfortzones belangrijk, want de hardheid van elke zone is aangepast aan het lichaamsdeel dat erop steunt.
Klik hier om meer te lezen over deze comfortzones.

Alle matrassen voor de gevoelige rug »

Alle matrassen met 7 comfortzones »

Vind snel uw matras

Weet u nog niet goed welke matras bij u past? Lees dan onze tips om de collectie slim te filteren en vind in slechts een paar muisklikken de matras die u zoekt.

Kies voor 1 of 2 personen »

Om te beginnen geeft u aan of u een matras voor een 1- of 2-persoonsbed zoekt. Hebt u een 2-persoonsbed. maar wilt u allebei liever een eigen matras? Vink dan 1 persoon aan.

Kies voor de juiste ligmaat »

Met 1 klik op de knop ziet u alle beschikbare matrassen in de ligmaat van uw keuze. De standaardmaten zijn 90 x 200 cm voor 1 persoon en 180 x 200 cm voor 2 personen, maar in onze ruime collectie vindt u een uitgebreide keuze aan ligmaten.

Selecteer het lichaamsgewicht »

Om van een optimale ondersteuning te genieten, kiest u een matras met de juiste densiteit. Duid daarom het maximale lichaamsgewicht (per persoon) aan, zo bent u zeker van een goede ondersteuning.

Kies de ondersteuningsgraad »

Hebt u graag een stevige matras of toch liever een zachter exemplaar? Bij Unigro vindt u matrassen met medium, stevige en extra stevige ondersteuning. De stevige matrassen hebben een kern van Bonnellveren of pocketveren, de extra stevige zijn gevuld met polyether van hoge densiteit. Bij matrassen met een gemiddelde ondersteuning hebt u de keuze uit alle types.

Kies een matrasdikte »

Hebt u graag een extra dikke matras ? Of wilt u net een iets dunnere matras die ook past in kleinere hoeslakens of een lager bedkader ? Dit kunt u heel gemakkelijk filteren. Kies alle matrasdiktes die in aanmerking komen om het ruimste aanbod te zien. De matrassen met een dikte tot 6 cm zijn bovenmatrassen, deze zorgen voor een extra comfortlaagboven op uw gewone matras.

Bepaal uw budget »

Hoeveel wilt u maximaal betalen voor uw matras? Wat uw budget ook is, voor minder dan 200€ contant hebt u al een mooie keuze matrassen.

Kies voor de 7 comfortzones »

Sommige matrassen hebben ook nog 7 comfortzones, waardoor elk deel van uw lichaam wordt ondersteund zoals het hoort. De hardheid van elke zone is aangepast aan het lichaamsdeel dat erop steunt. Zo zijn deze matrassen bijvoorbeeld zachter voor de schouders en steviger aan het bekken. Kies voor deze optie als u graag wat extra comfort hebt.

Goed om te weten

  • De afmetingen bij de matrassen in de webshop zijn de ligmaten. In werkelijkheid zijn matrassen enkele centimeters kleiner zodat ze steeds in het kader van uw bed passen.
  • De matrasdikte wordt steeds gemeten op het dikste punt, namelijk in het midden van de matras.
  • We raden u aan uw matras en uw lattenbodem na maximaal 10 jaar te vervangen om uw slaapcomfort opnieuw te optimaliseren.
  • Vergeet niet om uw matras ook regelmatig om te draaien. Zo blijft u comfortabel slapen en gaat uw matras langer mee.