Kies uw perfecte matras

de perefecte matraskeuze voor ieder gezinslid
Bedoeling is dat de klant van daaruit rechtstreeks naar het artikel kan doorsurfen.

We brengen ongeveer 1/3 van ons leven door in bed, een goede matras is dus echt een must. Uw matras bepaalt namelijk in grote mate de kwaliteit van uw slaap en de gezondheid van uw rug. Daarom biedt Unigro u een gevarieerd gamma matrassen aangepast aan uw specifieke wensen en behoeftes. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende types matrassen en extra behandelingen, zo kiest u zeker de juiste matras.

Welke types matrassen bestaan er?

Een matras is opgebouwd uit een kern met aan beide kanten nog 1 of meerdere lagen drukverdelend materiaal. Hier vindt u meer informatie over de verschillende soorten matraskernen. Om alle matrassen met 1 bepaalde kern te bekijken, klikt u gewoon op de bijhorende afbeelding.

een patras is opgebouwd uit verschillende lagen
een matras is opgebouwd uit verschillende lagen

Deze matrassen zijn dankzij hun uitzonderlijke veerkracht uiterst geschikt voor lattenbodems en rolbodems. Ze zijn licht, duurzaam en hebben een heel prettig ligcomfort. Bovendien is polyether ook heel geschikt voor kindermatrassen.

Ook wel schuim met hoge densiteit of koudschuim genoemd. Deze matrassen hebben dezelfde voordelen als polyether, maar met een nóg betere veerkracht en vochtregulatie. Ze passen zich aan uw lichaam aan en geven ondersteuning waar nodig dankzij de progressieve tegendruk: hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft. Comfortschuim is ook prima geschikt voor kindermatrassen.

Deze grote, duurzame veren zijn bijzonder sterk en stevig. Doordat ze voor veel verluchting zorgen, zijn matrassen met Bonnellveren zeer hygiënisch.

Deze kleine, tonvormige veertjes zitten allemaal verpakt in een afzonderlijk zakje en bieden een optimale ondersteuning van de rug. Pocketveren maken bovendien weinig lawaai en zorgen voor een betere verluchting en temperatuurregeling.

Ga voor een extra comfortlaag met een bovenmatras
Ga voor een extra comfortlaag met een bovenmatras

Ga voor een extra comfortlaag met een bovenmatras. Deze extra matras helpt de levensduur van uw gewone matras te verlengen en is ook ideaal als topper op een tweepersoonsbed met 2 aparte matrassen

Matrassen voor de gevoelige rug

Veel rug- en schouderklachten kunnen te wijten zijn aan een verkeerde slaaphouding of matras. Reden genoeg dus om hier aandacht aan te besteden. Onze matrassen voor de gevoelige rug zorgen voor een perfecte ondersteuning van schouders en rug en verminderen de druk op de ruggengraat.

matrassen voor een gevoelige rug
matrassen voor een gevoelige rug
 
 

Matrassen met comfortschuim passen zich aan uw lichaam aan en geven de juiste steun op de juiste plaats dankzij de progressieve tegendruk: hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft.

matrassen voor een gevoelige rug
matrassen voor een gevoelige rug
 
 

Ook pocketverenmatrassen zijn een uitstekende keuze voor de gevoelige rug. Bovendien hebben deze matrassen ook nog 5 of 7 extra comfortzones: de hardheid van elke zone is aangepast aan het lichaamsdeel dat erop steunt. Zo zijn deze matrassen bijvoorbeeld zachter voor de schouders en steviger aan het bekken.

Vind snel uw matras

Weet u nog niet goed welke matras bij u past? Lees dan onze tips om de collectie slim te filteren en vind in slechts een paar muisklikken de matras die u zoekt.

 
 

Om te beginnen geeft u aan of u een matras voor een 1- of 2-persoonsbed zoekt. Hebt u een 2-persoonsbed. maar wilt u allebei liever een eigen matras? Vink dan 1 persoon aan.

kies voor de juiste ligmaat van uw matras
kies voor de juiste ligmaat van uw matras
 
 

Met 1 klik op de knop ziet u alle beschikbare matrassen in de ligmaat van uw keuze. De standaardmaten zijn 90 x 200 cm voor 1 persoon en 180 x 200 cm voor 2 personen, maar in onze ruime collectie vindt u een uitgebreide keuze aan ligmaten van 70 cm tot 200 cm breedte (De link brengt u bijvoorbeeld naar ligmaat 70 x 200).

selecteer het lichaamsgewicht voor een optimale ondersteuning
selecteer het lichaamsgewicht voor een optimale ondersteuning
 
 

Om van een optimale ondersteuning te genieten, kiest u een matras met de juiste densiteit. Duid daarom het maximale lichaamsgewicht (per persoon) aan, zo bent u zeker van een goede ondersteuning.

kies de dikte van uw matras
kies de dikte van uw matras
 
 

Hebt u graag een extra dikke matras ? Of wilt u net een iets dunnere matras die ook past in kleinere hoeslakens of een lager bedkader ? Dit kunt u heel gemakkelijk filteren. Kies alle matrasdiktes die in aanmerking komen om het ruimste aanbod te zien. De matrassen met een dikte tot 6 cm zijn bovenmatrassen, deze zorgen voor een extra comfortlaag boven op uw gewone matras.

bepaal hoeveel uw matras maximaal mag kosten
bepaal hoeveel uw matras maximaal mag kosten
 
 

Hoeveel wilt u maximaal betalen voor uw matras? Wat uw budget ook is, voor minder dan 200€ contant hebt u al een mooie keuze matrassen

kies voor een matras met 7 comfortzones
kies voor een matras met 7 comfortzones
 
 

Sommige matrassen hebben ook nog 5 of 7 comfortzones, waardoor elk deel van uw lichaam wordt ondersteund zoals het hoort. Kies voor deze optie als u graag wat extra comfort hebt.

Goed om weten

  • De afmetingen bij de matrassen in de webshop zijn de ligmaten. In werkelijkheid zijn matrassen enkele centimeters kleiner zodat ze steeds in het kader van uw bed passen.
  • De matrasdikte wordt steeds gemeten op het dikste punt, namelijk in het midden van de matras.
  • We raden u aan uw matras en uw lattenbodem na maximaal 10 jaar te vervangen om uw slaapcomfort opnieuw te optimaliseren.
  • Vergeet niet om uw matras ook regelmatig om te draaien. Zo blijft u comfortabel slapen en gaat uw matras langer mee.

Recyclagebijdrage

Alle matrassen zijn onderworpen aan een recyclagebijdrage. Zoals alle verdelers van deze artikelen, is ook Unigro wettelijk verplicht om deze bijdrage te innen bij zijn klanten die een matras hebben gekocht en ze daarna door te storten op de rekening van VALUMAT, de organisatie die verantwoordelijk is voor de recyclage van matrassen. De recyclagebijdrage is steeds in onze prijzen inbegrepen. Op de recyclagebijdrage kan geen enkele vorm van korting toegepast worden. De tarieven kunnen gewijzigd worden door de Staat. Raadpleeg hier de website van Valumat voor meer info.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan