Gigantische uitbreiding van Meubelen & Deco: ga snel een kijkje nemen Meer informatie

Wat is de stralingswaarde (SAR-waarde) van uw gsm?

charger un smartphone

De stralingswaarde, ook wel SAR- of SAT-waarde (specifieke absorptietempo of -ratio) genoemd, is de meeteenheid voor de hoeveelheid elektromagnetische energie die opgenomen wordt door het lichaam bij het gebruik van een draadloze gsm. Denk aan uw gezondheid, gebruik uw mobiele telefoon met mate, bel met een oortje en kies voor een toestel met een lagere SAT-waarde (SAR).

Er zijn 5 categorieën:

  • A : SAR-waarde < 0,4 W/kg
  • B : 0,4 ≤ SAR-waarde < 0,8 W/kg
  • C : 0,8 ≤ SAR-waarde < 1,2 W/kg
  • D : 1,2 ≤ SAR-waarde < 1,6 W/kg
  • E : 1,6 ≤ SAR-waarde ≤ 2 W/kg

Geen aantoonbaar verband tussen SAR-waarde en eventuele gezondheidsproblemen

Tot op heden heeft geen enkele medische studie de oorzaak-en-gevolgrelatie tussen het ontstaan van een ziekte en het langdurige gebruik van een smartphone aangetoond. Het wordt echter aanbevolen om uw mobiele telefoon met mate te gebruiken, oortjes te gebruiken en tot slot een toestel met een lagere SAR-waarde (SAR) te kiezen. Tenslotte wordt het aanbevolen om uw draadloze toestel niet te dicht in de buurt van gevoelige delen van uw lichaam, zoals uw hart, heup of geslachtsdelen te houden.

Goede en slechte smartphones op vlak van SAR-waarden

De waarde die wordt geadverteerd door de fabrikanten komt overeen met de maximale stralingswaarde. In werkelijkheid zitten we vaak onder de geadverteerde index. Op dit moment hebben de meeste smartphones van de laatste generatie een SAR-waarde tussen 0,4 en 1 W/kg. We zijn dus ver genoeg verwijderd van de wettelijke limiet van 2 W/kg.

Onder de mobiele en draadloze telefoons die op Unigro.be worden verkocht, zijn er telefoons met uitstekende waarden zoals de Samsung-smartphones die meestal een SAR-waarde hebben van minder dan 0,4 W/kg. De Samsung Galaxy S7 Edge is voorzien van een waarde van 0,264 W/kg. Dit plaatst hem bovenaan de ranglijst van smartphones met de minste elektromagnetische energie. Omgekeerd bevinden Apple-smartphones zich doorgaans boven het niveau van 0,5 W/kg. We denken hier in het bijzonder aan de iPhone 5S die op Unigro.be wordt verkocht en valt onder categorie C met een SAR-waarde van 0,979 W/kg.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan