Gigantische uitbreiding van Meubelen & Deco: ga snel een kijkje nemen Meer informatie

Onze aankoopgidsen

Vrijetijd:

Hifi & Multimedia:

Aankoopgids: Beauty - Ontharen

Alles voor een gladde huid

Veel vrouwen geven de voorkeur aan een gladde huid zonder vervelende haartjes. Dit kan op verschillende manieren: scheren, epileren of via IPL. Het voordeel van scheren is dat u pijnloos en in een oogwenk een gladde huid hebt, maar het nadeel is dat stoppeltjes al snel weer de kop opsteken. Epileren is een populaire techniek waarbij haartjes met de wortel worden uitgetrokken, zodat u zich wekenlang geen zorgen hoeft te maken. Bovendien komen de haartjes ook dunner terug. Epileren is echter wel iets pijnlijker. Ten slotte is er ook nog ontharing via IPL, een techniek waarbij haarzakjes vernietigd worden door middel van felle lichtflitsen en er geen nieuwe haartjes kunnen groeien. UNIGRO zet voor u alle ontharingsapparaten even op een rijtje. Zo vindt u gemakkelijk de methode die het best bij u past.

Kies de ontharingsmethode die het best bij u past

Scheren

Trimmer

Een trimmer is een speciale tondeuse waarmee u uw hele lichaam kunt scheren. Trimmers zijn klein en liggen gemakkelijk in de hand. Met een bikinitrimmer kunt u gevoelige zones zoals de schaamstreek doeltreffend scheren. U kunt het haar ook in een originele vorm zoals een hartje of een streepje scheren.
Met een bodytrimmer kunt u niet enkel de schaamstreek scheren, maar ook andere plekken van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de oksels. Trimmers zijn uitgerust met verschillende lengtestanden, zodat u gemakkelijk zelf de lengte van het haar kunt bepalen.
Voor gezichtshaar kiest u beter een fijnere trimmer. Deze detailtrimmers zijn ideaal voor het onderhouden van neus-, oor-, baard- en wenkbrauwhaar.

Ladyshave

Dit scheerapparaat voor dames is vaak uitgerust met scheerbladen bedekt met een laagje goud, platina of zilver. Deze scheerbladen hebben een hypoallergene functie en zijn bijzonder geschikt voor gevoelige zones. Met oudere ladyshaves was het alleen mogelijk om droog te scheren, maar tegenwoordig zijn er ook apparaten op de markt waarmee u zich kunt scheren onder de douche of in bad. Let er in dat geval wel altijd op dat uw toestel waterdicht is.

Epileren

Was

Voor een langdurig glad resultaat tot wel 2 weken lang kunt u ook kiezen voor epileren met koude wasstrips of met warme was. Sommige vrouwen ervaren deze methode als ietwat pijnlijk, andere niet. Het enige nadeel van deze methode is dat de haartjes al een zekere lengte moeten hebben vooraleer ze uitgetrokken kunnen worden.

Epileerapparaat

Wie mooi wil zijn, moet lijden... Die stelling is spijtig genoeg van toepassing op elektrisch epileren. Vooral de eerste keren is het geen pretje, maar uw huid raakt gewend aan dit ritueel, zodat het telkens minder pijnlijk wordt. Het grootste voordeel van epileren is dat de haartjes lang wegblijven. De talrijke pincetten in de epilator trekken haartjes bij de wortel uit en zorgen voor een resultaat dat 2 tot 3 weken aanhoudt. Snel, handig en doeltreffend. De nieuwe generatie epileerapparaten is uiterst efficiënt en wordt vooral gebruikt voor het epileren van de benen. Wij raden aan om regelmatig de benen te scrubben, want ontharen met een epileerapparaat vergroot de kans op ingegroeide haartjes.

Permanent ontharen

IPL

Maak langdurig komaf met ontsierende haargroei op uw benen, armen, oksels en gezicht. IPL staat voor Intense Pulsed Light en is een bewezen technologie die al jarenlang wordt gebruikt in professionele salons om een gladde en haarvrije huid te bereiken. Deze apparaten zijn veilig, zacht voor de huid en gemakkelijk thuis te gebruiken. Het toestel stuurt via de huid lichtflitsen naar het pigment van de haartjes (melanine), om zo de haargroei uit te schakelen. IPL heeft het beste resultaat bij mensen met een lichte huid en donker haar. De epilator ‘absorbeert’ als het ware de melanine in de haarzakjes en kan bij een donkere huid het verschil niet zien, wat gevaarlijk kan zijn. Ook voor lichte haartjes is deze methode af te raden.

U kunt voor deze behandeling terecht in een schoonheidssalon, maar u kunt ook een IPL-epilator aanschaffen. Behandelingen voor permanente ontharing in een schoonheidssalon zijn duur en u moet ook meerdere sessies ondergaan om het gewenste effect te bereiken. Als u zelf een toestel in huis haalt, kunt u de behandelingen zo vaak als nodig herhalen, zonder bijkomende kosten.

IPL epilator
IPL epilator

TIPS:

  1. Epileren doet u het best ’s avonds, want tijdens het slapen komt de huid tot rust.
  2. Het masseren of peelen van de benen zowel voor als na het epileren voorkomt irritaties.
  3. Smeer de huid pas in na het epileren. Vette haartjes glippen weg en worden niet uitgetrokken. Bovendien kan uw huid na het epileren wel wat extra verzorging gebruiken.
  4. Haartjes kunnen ingroeien, gebruik daarom regelmatig een scrub. Door het weghalen van de dode huidcellen kunnen de haartjes beter de oppervlakte bereiken en is de kans op ingroeien kleiner.
  5. Koel de huid na het epileren af met een ijsblokje om eventuele pijnprikkels te verzachten.
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan