Onze Aankoopgidsen

Vrijetijd:

Aankoopgids: Beauty - Haarverzorging

De beste verzorging voor uw haar

Is de wind door uw haar geraasd, heeft een typisch Belgische regenbui uw kapsel geruïneerd of valt uw haar gewoon niet in de juiste plooi? Unigro heeft voor al deze problemen een oplossing dankzij een uitgebreid gamma haardrogers, krultangen, stylers, tondeuses enz.

Het is fijn om te horen dat u er goed uitziet. Iedereen krijgt toch graag een complimentje? Alles begint bij een mooi en verzorgd kapsel. Sommigen zien er graag extra goed uit als ze een stapje in de wereld zetten, voor anderen is een verzorgd uiterlijk om professionele redenen vereist.

Hoe dan ook, er bestaan tegenwoordig heel wat elektrische apparaten om uw haar eenvoudig in model te brengen. Bekijk ook onze filmpjes voor een optimaal gebruiksgemak.

De beste verzorging voor uw haar

De geschikte haardroger

Neem even de volgende punten door om te bepalen welke haardroger het best bij u past:

 • Wattage: tot 2400 watt

Watt is de eenheid van vermogen waarmee de hoeveelheid elektrische energie uitgedrukt wordt die in 1 seconde wordt verbruikt. Hoe hoger de wattage, hoe meer warmteproductie. Dit wil echter niet zeggen dat er een snellere luchtstroom is. De luchtstroom bepaalt hoe snel uw haar droog is.

 • Filter

Kies voor een haardroger met een afneembare filter. Die kunt u gemakkelijk schoonmaken, want hoe schoner de filter, hoe beter de lucht erdoorheen kan stromen en hoe sneller uw haar droog is.

 • Snoer

Kies voor haardrogers met een stevig en draaibaar snoer.

 • Ionische haardrogers

Een innovatieve techniek die ervoor zorgt dat uw haar sneller droog is en een mooie, zachte glans krijgt. Ionische haardrogers verspreiden negatief geladen ionen die de positief geladen ionen in de lucht van de woonkamer, badkamer enz. neutraliseren en verhinderen dat deze positieve ionen zich vastzetten op het haar. Hierdoor krijgt u glanzender en soepeler haar en worden statische elektriciteit of pluisvorming vermeden.

 • Accessoires

Wanneer u een haardroger koopt, zitten er meestal nog enkele accessoires bij:

 • diffuser: verdeelt de luchtstroom op een zachte manier door het haar en geeft volume. Op deze manier krijgt u bijvoorbeeld volume in gekruld of gepermanent haar, zonder de krullen letterlijk weg te blazen.
 • blaasmond: dient om heel geconcentreerd te stylen en creëert gladde en steile haarstijlen. De blaasmond kan smal of breed zijn. Hoe smaller de blaasmond, hoe sneller de luchtstroom.

Van badhairday tot Jennifer Aniston-kapsel

Badhairdays bestaan écht. Maandelijkse hormoonschommelingen, foute haarproducten, weersveranderingen, slechte nachten ... Soms doet uw haar gewoon zijn eigen zin. Het gebruik van de juiste shampoo, gel, wax, haardroger of styler kan hier veel aan verhelpen. Daarom is het belangrijk om de juiste toestellen te kiezen.

badhairday

Krullend haar of glad haar?

De geschikte krultang

 • Voor wie droomt van een volumineuze bos krullen

Voor fijne krullen kiest u het best een krultang met een kleine diameter (bv. 13-19 mm). Wilt u liever grote, lange krullen, dan kiest u beter een krultang met een grote diameter (bv. 25-32 mm).

 • Krulborstels

Krulborstels worden ook wel eens airstylers genoemd omdat ze op lucht werken. Ze kunnen het haar zowel stylen als drogen (optioneel). Sommige krulborstels beschikken ook over modelleerhulpstukken:

 • volumeborstel (voor glanzend en golvend haar)
 • fijne borstel (voor kleinere krullen)
 • ontkruller (om het haar glad te strijken)
 • stylingkam
 • borstels met intrekbare tandjes of borstelklemmen
 • diffuser met lange vingers
 • blaasmond

De ontkruller / steiltang

 • Maak uw haar zo steil als bij de kapper

De vlakke verwarmingsplaten van deze toestellen maken uw haar mooi glad en steil, zonder te kroezen. Dankzij de variabele temperatuurinstelling zijn deze stylers geschikt voor elk haartype en kunnen hoge temperaturen makkelijk bereikt worden (tot maar liefst 230 °C voor mooi glad en steil haar). Sommige toestellen beschikken zelfs over ionische technologie met antistatische werking, waardoor het haar glanzend en soepel in model valt. Pluis- en kroesvorming van het haar wordt hierdoor vermeden. Voor dik haar is het belangrijk dat de steiltang een hoge temperatuur kan bereiken. Dun haar kunt u beter stylen op een gematigde temperatuur, zodat het niet beschadigd raakt.

Voor wie graag van kapsel verandert

De multistyler

Met een multistyler kunt u iedere dag een ander hip kapsel creëren. Meestal hebben deze toestellen meerdere opzetstukken voor verschillende krullen en voor glad haar (kleine of grote krullen, spiraalkrullen, wafelplaten of ontkrulplaten). De keramische platen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het haar uiterst soepel gestyled kan worden. Dit voorkomt dat sommige delen van de platen te heet worden en het haar gaan beschadigen.

Tot slot nog enkele haarfeiten:

 1. Op het hoofd van een volwassene staan gemiddeld 120 000 haren.
 2. Een haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. In totaal groeit ons haar dus 1200 meter per maand.
 3. Uw haar groeit sneller tijdens de zomermaanden, wanneer u slaapt en tussen uw 16e en 24e levensjaar.
 4. De levensduur van een haar varieert van 4 tot 7 jaar. Het kan maximaal 170 cm lang worden vooraleer het uitvalt.
 5. Haarverlies is natuurlijk: elke dag verliezen we 60 à 100 haren. Mensen met een gevoelige huid hebben meer last van haaruitval.
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan