Onze aankoopgidsen

Vrijetijd:

Hifi & Multimedia:

Aankoopgids: Beauty - Scheren

Droog of nat scheren was nog nooit zo gemakkelijk!

Scheren is wellicht één van de vervelendste karweitjes die steeds terugkeren in het leven van de man. En niet zomaar eentje! Het gaat niet alleen over esthetica. Aan scheren zijn ook heel wat ongemakken verbonden: sneetjes, huidirritatie, zones die gemakkelijker scheren dan andere ...
Bij Unigro kunt u terecht voor een ruime keuze aan scheerapparaten, tondeuses en baardtrimmers.
Overloop tot slot nog enkele tips en uw dagelijkse scheerongemakken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Droog of nat scheren was nog nooit zo gemakkelijk

De scheerapparaten

Wanneer u een scheerapparaat wilt aanschaffen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

 • Oplaadbaar / op netstroom

Steeds in gevecht met het snoer? Kies dan voor een oplaadbaar scheerapparaat. Het is superhandig, u kunt zich gelijk waar scheren en zolang de vermelde bedrijfstijd (autonomie) aangeeft. Deze informatie geven wij telkens per scheerapparaat weer.
Scheerapparaten die enkel op netstroom werken zijn meestal goedkoper in aankoop, maar u moet zich altijd in de buurt van een stopcontact bevinden.

 • 100% waterdicht: time is money!

Verlies voortaan geen tijd meer, scheer u terwijl u zich doucht of terwijl u in bad zit.

 • Afspoelbaar

Gemakkelijk onder de kraan af te spoelen. In plaats van het scheerapparaat met een borsteltje schoon te maken, kunt u het gewoon onder de kraan afspoelen. Opgepast: afspoelbaar is niet hetzelfde als waterdicht.

 • Roterend of vibrerend

Roterende scheersystemen beschikken over scheerkoppen, die de contouren van het gezicht volgen. Zo scheert u zich gladder. Bij een vibrerend scheersysteem heeft het apparaat een trillend messenblok met daarboven een scheerrooster of scheerblad. Met een dichte tot zeer dichte baardgroei is het verstandig om voor meerdere scheerbladen te kiezen. U kunt zich dan sneller en gemakkelijker scheren.

 • Contourvolgend

Sommige scheerapparaten scheren contourvolgend. Dit wil zeggen dat de scheerkoppen de contouren van het gezicht heel nauw volgen, dit vergemakkelijkt en versnelt het scheren.

 • Precisietondeuse

Sommige scheerapparaten beschikken over een geïntegreerde tondeuse voors nor of baard. U kunt bijvoorbeeld eerst de haartjes van uw baard korter maken alvorens u zich begint te scheren.

De tondeuses / trimmers

Zowel voor het haar als voor de snor, baard, wenkbrauwen, bakkebaarden ... Om het haar op de gewenste lengte te brengen en het vervolgens de juiste vorm te geven. Tegenwoordig bestaan er tondeuses die speciaal ontworpen zijn om zelf uw haar te trimmen. Ideaal om ook de lastig te bereiken plaatsjes te trimmen.

De meeste tondeuses hebben altijd verschillende accessoires: opzetkammen om het haar op verschillende lengtes te trimmen, een opzetkam voor stoppelbaard, een reinigingsborsteltje ...

Neus- en oortrimmers

Houd ongewenste haargroei onder controle met een neus- en oortrimmer.
Zo’n toestel verwijdert snel en eenvoudig de haartjes uit uw neus en oren.


Neus- en oortrimmers

Bodygrooming

Soms wilt u ook meer dan enkel gezichtshaar verwijderen. Daarom bieden wij u ook elektrische scheeroplossingen om uw lichaamshaar te scheren of te trimmen. In zo'n geval is een bodygroom precies wat u zoekt.

U kunt zelfs kiezen voor een alles-in-één oplossing die zowel uw baard als lichaamshaar te lijf gaat. Met een complete groomingset is er geen haartje meer dat uw lichaam of gezicht ontsiert. Zoals de naam aangeeft, biedt zo'n set meerdere trim-en scheeroplossingen in één. Geleverd met verschillende opzetstukken zodat u gezicht, baard én lichaam kan groomen.

TIPS:

 1. Kies indien mogelijk voor zelfsmerende toestellen, zo hoeft u de messen nooit meer te oliën.
 2. Hebt u soms last van een gevoelige huid? Weet dan dat nat scheren heel wat comfortabeler is dan droog scheren. Vooral mensen die last hebben van een snel geïrriteerde of droge huid raden wij aan om scheerschuim- of gel te gebruiken.
 3. Wissel liever niet af tussen droog scheren (met een scheerapparaat) en nat scheren (met een mesje). Het is telkens flink wennen voor de huid en de kans op roodheid en irritaties wordt groter.
 4. Veel mannen hebben een vette huid. Daarom is het aangeraden af en toe een scrubcrème te gebruiken. Zo’n korrelige substantie kunt u perfect onder de douche gebruiken: enkele minuten over een vochtige huid masseren (vooral bij voorhoofd, neus en kin), afspoelen, klaar. De huid is extra gereinigd en dode huidcellen zijn verwijderd. Bonus: minder ingegroeide haren. Doe het zo’n twee à drie keer per week.
 5. Indien u vaak reist, kiest u het beste voor een scheerapparaat met een automatische voltage-aanpassing. De voltage is niet in elk land gelijk, maar als uw scheerapparaat zich automatisch aanpast, kunt u rustig de wereld rondreizen.
 6. Verzorg uw huid goed na het scheren. Aftershave kalmeert de huid en zorgt dat het branderige gevoel verdwijnt. Het bevat eveneens ontsmettende stoffen die voorkomen dat wondjes infecteren. Aftershave is te verkrijgen in verschillende vormen: crème, lotion, balsem en gel.
 7. Hou uw scheermesjes scherp. Een bot mesje doet meer kwaad dan goed. Niet alleen vergroot u de kans op wondjes, maar uw huid zal ook sneller geïrriteerd raken. En het scheert gewoon minder vlot. U kunt heel wat ellende vermijden door het scheermesje of de scheerkop tijdig te vervangen. Zo blijft u genieten van een glad scheerresultaat.

Trustpilot:

stars

beoordeling door klanten 3 van 5

Google Reviews:

stars

beoordeling door klanten 3,5 van 5

Terug naar boven
Boven
Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan