Gigantische uitbreiding van Meubelen & Deco: ga snel een kijkje nemen Meer informatie

Onze aankoopgidsen

Vrijetijd:

Hifi & Multimedia:

Aankoopgids : Multimedia - Smart Home

Een huis vol slimme apparaten om uw leven gemakkelijk te maken

Op deze adviespagina leggen we u uit wat een smart home precies is en hoe u zelf van uw huis en tuin een slimme omgeving maakt met behulp van alarmsystemen, slimme huishoudtoestellen, robotmaaiers, sensoren, tablets, smart tv’s, enz. Een smart home mag u gerust het huis van de toekomst noemen. Het doel van zo’n huis is vooral om u - de bewoner - comfort, veiligheid, entertainment en gemak te bieden.

Het kloppend hart van een smart home zijn de slimme apparaten die met elkaar kunnen communiceren via wifi, Bluetooth of welke andere technologie er in de toekomst nog wordt bedacht. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om de bewatering van uw tuin aan te sturen via uw tablet terwijl uw robotmaaier voor een gemillimeterd grasperk zorgt? We sommen even op wat een smart home allemaal voor u kan doen :

Smart controle & veiligheid

voorbeeld van een smarthome

Security Starter Kit

Zorg voor een gerust en veilig gevoel met een D-Link home security starter kit, altijd en overal. Zo’n kit bundelt alles om uw woning te beschermen en een oogje in het zeil te houden. En dat kan gerust vanop afstand! Via het internet kijkt u veilig mee op uw smartphone of tablet. Bevat een hub, deur-en raamsensor, alarmsirene en HD-camera.

Babymonitoring

Wilt u uw baby het liefst overal waar u bent kunnen zien? Deze slimme camera van Alecto gaat automatisch aan bij bewegingsdetectie. Voortaan ziet en hoort u dus dag en nacht precies wat er in de babykamer gebeurt.

Slimme huishoudtoestellen

Stofzuigen

De nieuwe generatie van slimme huishoudtoestellen nemen u al het werk uit handen zodat u meer tijd hebt voor de leuke dingen des levens. Een slimme robotstofzuiger herkent de omgeving en kiest een optimale schoonmaakstrategie om uw huis zo snel mogelijk schoon te maken. Dankzij 6 infraroodsensoren detecteert en ontwijkt hij ook obstakels als muren, lampen of kabels. Extra handig is dat u via de planningsfunctie de volgende schoonmaaksessie tot een week van tevoren instelt.

slimme robotstofzuiger

Wassen

Hoe zou het zijn om op afstand je wasmachine te kunnen bedienen? Dat kun je zelf ervaren met de Smart Control Home app die werkt op vrijwel alle Samsung AddWash wasmachines.
In vele toekomst-scenarios -zoals in films of trendvoorspellingen- is het op afstand bedienen van huishoudelijke apparaten altijd het meest realistisch haalbare geweest. We kunnen dat al enige tijd met onze televisies, inmiddels kunnen we ook onze energie op afstand reguleren, dus vrij logisch dat we nu ook op elk gewenst moment de wasmachine aan- en uit kunnen zetten.

slimme wasmachines

Tuinieren

Net zoals bij een robotstofzuiger, kunt u voor uw tuin kiezen voor een geautomatiseerd onderhoud. Of u nu kiest voor een robotmaaier die uw grasperk te allen tijde geheel autonoom perfect gemillimeterd houdt of een smart besproeiingssysteem met sensoren dat automatisch uw tuin bewatert in functie van de noden van uw planten en uw wensen. Het doel van alle smart toestellen is duidelijk: u zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen.

Slimme meubelen

Meubels met oplaadfunctie

Meubelen in een smart home zijn veel meer dan de gebruiksvoorwerpen die we vroeger kenden. De nieuwste generatie van bureaus of bedden zijn voorzien van een handige oplaadfunctie voor uw smartphone. Zo herlaadt u uw smartphone of tablet terwijl u in dromenland bent. Voor wie zich zorgen maakt om de straling van deze toestellen, is het altijd mogelijk hun wifi- en Bluetoothfuncties uit te schakelen door ze in vliegtuigmodus te zetten. En wat dacht u ervan om de verlichting van uw bureau te regelen via een app of naar uw favoriete nummers te luisteren via de ingebouwde luidspreker?

Smart entertainment

Het kloppend hart van uw smart home zijn ongetwijfeld de toestellen waarmee u alles bestuurt. In de meeste gevallen zal dit een smartphone of tablet zijn, maar ook smart tv’s zijn steeds meer van geavanceerde functies voorzien waarmee u bijvoorbeeld kunt surfen op internet of apps kunt downloaden. Wel wordt het steeds belangrijker om een goed wifi-bereik te hebben in heel uw huis. Omdat uw traditionele router dikwijls niet sterk genoeg is om het signaal te versturen doorheen betonnen muren of plafonds, raden wij u aan het wifisignaal te versterken via een wifi-versterker of een set van powerline adapters.

smart entertainment

Tegenwoordig is het zelfs geen probleem meer om draadloos heel uw huis te voorzien van multiroom luidsprekers. Zo beluistert u altijd uw favoriete muziek, in welke kamer u zich ook bevindt. Het ultieme gadget voor liefhebbers van ‘all things smart’ is echter de smartwatch. U draagt het leuke hebbeding altijd bij u en bedient er heel wat functionaliteiten van uw smartphone mee of gebruikt hem geheel zelfstandig in standalone modus.

Virtual Reality

Virtual reality belooft een totaal nieuwe ervaring te zijn. Helemaal anders dan een film bekijken op een groot scherm of games spelen zoals we nu kennen. Virtual reality dompelt u volledig onder in een andere 3D-wereld. Dankzij een Virtual reality bril is het beeld overal rond u. Beweeg uw hoofd en u kijkt rond in het virtuele landschap. Alles is erop gericht om uw hersenen te misleiden. Als u in Virtual reality plots op de rand van een afgrond staat, is het heel moelijk om niet reflexmatig een stapje achteruit te zetten!

virtuele bril

Gaming en films zijn trouwens niet de enige toepassingen van VR. Ikea wil zo in de toekomst VR-brillen inzetten om klanten te laten rondlopen in hun keuken die ze op maat samenstellen. Reisoperatoren experimenteren ermee om mensen al een voorproefje te geven van bepaalde hotels en reisbestemmingen.

virtuele bril

Gezondheid monitoring

Alles draait natuurlijk niet om entertainment. Er is een hele nieuwe generatie smart toestellen die ook op een heel andere manier nuttig kunnen zijn in uw leven. Met een bloedglucosemeter houdt u diabetes perfect onder controle. Een lichaamsanalyseweegschaal geeft niet enkel uw gewicht weer, maar meet ook vet, vocht en spiermassa. De nieuwste tandenborstels met Bluetooth worden gekoppeld aan een ludieke app die uw kinderen helpt om beter en langer te poetsen.

Even geduld...
Even geduld...
U ziet zo dadelijk de prijs per maand
Even geduld...
Uw voordelen komen er aan